patton12 Napisano 12 Sierpień 2015 Autor Napisano 12 Sierpień 2015 Witam. Chciałbym się zorientować, gdzie szukać informacji o moim wujku, który na początku wojny został wywieziony do Niemiec na roboty przymusowe. Nazywał się Johann Sklosch (Jan Sklorz), zginął przygnieciony wagonami na kolei. Nie wiem o nim praktycznie nic, mam tylko list pisany w grudniu 1940 ze szpitala w St. Georg bądź Lipska(są napisane obydwa miasta, nie wiem które z nich to adres). Będę bardzo wdzięczny za wskazanie jakiejś instytucji, organizacji, która może mi pomóc.Pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 12 Sierpień 2015 Napisano 12 Sierpień 2015 Akurat do dziś działa w Lipsku klinika Św. Jerzego...A po informacje, to np Czerwony Krzyż, ale raczej bezpośrednio w Szwajcarii...
matrix14xxx Napisano 12 Sierpień 2015 Napisano 12 Sierpień 2015 Może tuta http://www.its-arolsen.org/en/system/welcome/witajcie/jPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 16:05 12-08-2015
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.