bzymek Posted August 8, 2015 Author Posted August 8, 2015 Witam, o to moje znalezisko z zimnej Islandii. Wydaje mi się ze jest to cześć ubioru z czasów Vikingow jest zrobiona z srebra orz brązu. Po raz pierwszy spotykam się z takim znaleziskiem i nie wiem za bardzo co mam z tym robić proszę was o pomoc.
bzymek Posted August 9, 2015 Author Posted August 9, 2015 Dzieki za pomoc. w muzeum powiedzieli mi również ze dwa razy do roku odbywają sie dni otwarte w które można przynieść swoje znaleziska i specjaliści czy kto tam określi czy jest to autentyk oraz datują przedmiot. Wiec jeżeli dostane jakiś certyfikat autentyczności z dtowniem wtedy będę mógł to sprzedać. A na forum pisałem ponieważ mogłem trafić na kogoś z Skandynawii, Anglii kto trafił już na takie znalezisko.
bzymek Posted August 9, 2015 Author Posted August 9, 2015 Przeglądałem zdjęcia podobnych znalezisk i mocowani szpilki są podobne
bzymek Posted August 9, 2015 Author Posted August 9, 2015 oraz srebro wylane na rewersie jest za chaotyczne na XIX wiek
szpachelka12 Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Najprościej.Załatwiaj takie sprawy na jakimś forum,tegoż paśtwa,na którym wyciągnąłeś skarbik.
bzymek Posted August 8, 2015 Author Posted August 8, 2015 Witam, o to moje znalezisko z zimnej Islandii. Wydaje mi się ze jest to cześć ubioru z czasów Vikingow jest zrobiona z srebra orz brązu. Po raz pierwszy spotykam się z takim znaleziskiem i nie wiem za bardzo co mam z tym robić proszę was o pomoc.
bzymek Posted August 8, 2015 Author Posted August 8, 2015 Na tym zdjęciu widzimy broszkę przed czyszczeniem pozostałe zdjęcia były robione po czyszczeniu
Gniewkos Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Moim zdaniem na pewno nie jest to ozdoba z czasów jak to określasz wikingów" widać, że jest to wytłoczka z blaszki ewentualnie srebrnej....Moim zdaniem jest to reszta zwykłej broszki ewentualnie klamry do włosów ale niestety nie starszej jak wiek XIXpozdro!
bzymek Posted August 8, 2015 Author Posted August 8, 2015 Wedle muzeum w którym byłem mówili mi że jest toOzdobą z czasów Vikingow Więc dla tego tak pisałem
K.O.P. Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 no to jeśli ci tak w muzeum powiedzieli to jakie masz jeszcze wątpliwości
bzymek Posted August 9, 2015 Author Posted August 9, 2015 W Muzeum powiedzieli również że nie mogą przyjmować takich życzy od tak. Nie potrzebuje Żeby to leżało u mnie w domu wolę to sprzedać Tylko nie wiem od czego zacząć i kto potwierdziAutentyczność
PATRON Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Nie ogarniam... Wykopałeś blaszke, poszedłeś do muzeum , potwiedzieli że to wikingi i że mają to w d...e, przyszedłeś do domu, na odkrywce wrzucasz zdjëcie i chcesz żeby ci potwierdzono autentyczność, choć już wiesz że to oryginał bo byłeś w muzeum, jak ci powiedzieli na odkrywcy że to ma z wikingiem tyle wspólnego co dmuchany ponton, to mówisz że ci już powiedzieli w muzreum i że ty to chcesz sprzedać.... Jak dla mnie tłumaczenie na polski ma się tak: przebywając w skandynawi kopnąłeś blaszke którą chcesz sprzedać a reszta jest zmyślona, chyba że ci w muzeum byli pijani to to może być fakt.Ale ja już stary jestrem i generalnie nie ogarniam....
bzymek Posted August 9, 2015 Author Posted August 9, 2015 Muzeum nie może wziąć tego od tak sobie Więc chcę to opylic ale nie wiem jak. I noc z tego co wcześniej pisałem nie jest zmyślone
Question
bzymek
Witam, o to moje znalezisko z zimnej Islandii. Wydaje mi się ze jest to cześć ubioru z czasów Vikingow jest zrobiona z srebra orz brązu. Po raz pierwszy spotykam się z takim znaleziskiem i nie wiem za bardzo co mam z tym robić proszę was o pomoc.
15 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.