Skocz do zawartości
  • 0

Srebrna broszka z czasów Vikingow znaleziona w Islandii

bzymek

Pytanie

Napisano

Witam, o to moje znalezisko z zimnej Islandii. Wydaje mi się ze jest to cześć ubioru z czasów Vikingow jest zrobiona z srebra orz brązu. Po raz pierwszy spotykam się z takim znaleziskiem i nie wiem za bardzo co mam z tym robić proszę was o pomoc.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzieki za pomoc. w muzeum powiedzieli mi również ze dwa razy do roku odbywają sie dni otwarte w które można przynieść swoje znaleziska i specjaliści czy kto tam określi czy jest to autentyk oraz datują przedmiot. Wiec jeżeli dostane jakiś certyfikat autentyczności z dtowniem wtedy będę mógł to sprzedać. A na forum pisałem ponieważ mogłem trafić na kogoś z Skandynawii, Anglii kto trafił już na takie znalezisko.
Napisano

Witam, o to moje znalezisko z zimnej Islandii. Wydaje mi się ze jest to cześć ubioru z czasów Vikingow jest zrobiona z srebra orz brązu. Po raz pierwszy spotykam się z takim znaleziskiem i nie wiem za bardzo co mam z tym robić proszę was o pomoc.

Napisano
Moim zdaniem na pewno nie jest to ozdoba z czasów jak to określasz wikingów" widać, że jest to wytłoczka z blaszki ewentualnie srebrnej....
Moim zdaniem jest to reszta zwykłej broszki ewentualnie klamry do włosów ale niestety nie starszej jak wiek XIX

pozdro!
Napisano
W Muzeum powiedzieli również że nie mogą przyjmować takich życzy od tak. Nie potrzebuje
Żeby to leżało u mnie w domu wolę to sprzedać
Tylko nie wiem od czego zacząć i kto potwierdzi
Autentyczność
Napisano
Nie ogarniam... Wykopałeś blaszke, poszedłeś do muzeum , potwiedzieli że to wikingi i że mają to w d...e, przyszedłeś do domu, na odkrywce wrzucasz zdjëcie i chcesz żeby ci potwierdzono autentyczność, choć już wiesz że to oryginał bo byłeś w muzeum, jak ci powiedzieli na odkrywcy że to ma z wikingiem tyle wspólnego co dmuchany ponton, to mówisz że ci już powiedzieli w muzreum i że ty to chcesz sprzedać.... Jak dla mnie tłumaczenie na polski ma się tak: przebywając w skandynawi kopnąłeś blaszke którą chcesz sprzedać a reszta jest zmyślona, chyba że ci w muzeum byli pijani to to może być fakt.

Ale ja już stary jestrem i generalnie nie ogarniam....
Napisano
Muzeum nie może wziąć tego od tak sobie
Więc chcę to opylic ale nie wiem jak. I noc z tego co wcześniej pisałem nie jest zmyślone

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie