Skocz do zawartości
  • 0

Silnik

Miki97

Pytanie

Napisano

Witam,
ostatnio z kolegą znalazłem taki silnik. Chciałbym się dowiedzieć od czego on może być lub co to jest. Zdjęcia nie są najlepszej jakości ale myślę, że pomożecie w id.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chyba jednak silnik spalinowy. Widać kruciec do gaźnika i wydech. Rozrząd dolnozaworowy. Jeśli dobrze widzę jest to tzw ślepak czyli cylinder i głowica stanowią monilit a zawory montuje się przez specjalne otwory zakręcane śrubami. Jeśli można to podczyśc to trochę i zrób zdjęcia głowicy. Nie widzę bowiem świecy zapłonowej. Na pytanie czy jest to silnik z pojazdu czy stacjonarny nie jestem w stanie odpowiedzieć. ćzyścić i nowe foty.
Napisano
Dzięki #butchcassiddy za wstępną identyfikacje. Postaram się go wyczyścić i zrobić lepsze zdjęcia jak jeszcze będzie tam gdzie leżał :) Pozdrawiam
Napisano

Witam,
ostatnio z kolegą znalazłem taki silnik. Chciałbym się dowiedzieć od czego on może być lub co to jest. Zdjęcia nie są najlepszej jakości ale myślę, że pomożecie w id.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie