rfx Napisano 29 Marzec 2004 Autor Napisano 29 Marzec 2004 Podobnież zostały zniszczone. Ale przecież powinny zostać fundamenty lub chociaż przekazy, informacje o ich połozeniu.Nie słyszał nikt o nich?
ubenfurer Napisano 29 Marzec 2004 Napisano 29 Marzec 2004 Trzeba pokopać to może znajdziemy te bunkry :)pozdrawiam-GG 4227409lub bunker2@op.pl
Dominik Kasprzak Napisano 30 Marzec 2004 Napisano 30 Marzec 2004 Schrony podobno stały wzdłuż wału na rzece.Jeden ze schronów stał na podjeździe do mostu. W tym miejscu jest obecnie jakiś osadnik, czy też oczyszczalnia ścieków.PozdrawiamDominikPS. Jakby udało Wam się coś odnaleźć, to czy możecie się ze mną skontaktować?dominobielsko@wp.pl
omi30 Napisano 30 Marzec 2004 Napisano 30 Marzec 2004 zobaczcie tutaj na SGO NAREW ale nic ciekawego najlepiej jak byscie przeprowadzili wywiad z starszymi mieszkancami Ostrołeki,naprawde przynosi to nieoczekiwane efektypzdr.omi30
rfx Napisano 30 Marzec 2004 Autor Napisano 30 Marzec 2004 http://www.gnatowski.net/wwwmoja/frame8e.htmTutaj znalazłem troche informacji...W Łomży powstaje grupa zajmujaca sie fortyfikacjami, jak uporamy sie z Nowogrodem i Łomżą to poszperamy w Ostrołęce. Mam nadzieję że znajdziemy kilka fundamentów chociaż.rfx
omi30 Napisano 30 Marzec 2004 Napisano 30 Marzec 2004 z tego co wyczytałem to wszystkie były przy moscie
sqh Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 Podczas zbierania materiałów do kolejnego artykułu o lekkich schronach, jaki ukaże się w Fortecy", dotarliśmy m. in. do dwóch informatorów, którzy schrony i ich lokalizację pamiętali z dzieciństwa i lat tużpowojennych. Na podstawie ich relacji, liczbę schronów żelbetowych ukończonych przyjęliśmy za równą 6, ponadto ukończonoco najmniej jeden drewniano-ziemny schron na 2 ckm. Informatorzy opisali również m. in. budowę tamy oraz rozpinanie przeszkód na dnie rzeki - niskie potykacze wkręcano w dno poniżej lustra wody; na czas tych prac po obu stronach mostu postawiono wysokie drewniane płoty. Potwierdzili również informacje o kręcących się po mieście reporterach z UFA.Szczegóły w Fortecy" niebawem :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.