Skocz do zawartości
  • 0

szabla polska wz34

reyer8

Pytanie

Napisano

Witam i bardzo prosze o ocene, wg mnie jest to oryginał, kupiona za grancią,ponieważ szable nie są moja domeną i nie do konca w centrum moich zainteresowań,chciałbym abyście napisali kilka słów na jej temat.ponoć seria D była najrzadsza serią...rdza ogólnie powierzchowna.bicia na pochwie.słabe fotki ale na pochwie są zgodne numery.jedno bicie z pochwy udało się sfotografować.nie chce jej czyścićzeby nie zniszczyć.Z góry bardzo dziekuje i Pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
por.pil.020 (1429 / 31) 2015-06-15 10:52:38

praca przy komputerze ma swoje zalety :)
Dla mnie jak ktoś się na czymś zna i zajmie stanowisko na forum, a się z nim zgadzam, to nie ma potrzeby dalszych dywagacji. Najgorzej jak ktoś sam prowokuje do niepotrzebnych dyskusji, zamiast się cieszyć z tego, co uzyskał.
Napisano
nie,,,poprostu chcial bym zeby potwierdzilo wiecej osób,,chyba ze nie wiem o tym a Kolega który wczesniej odpowiedział , jest znawcą tematu i wtedy juz jest pewne,,,a jesli ktos napisze ze kopia to niech napisze dlaczego tak uważa,,,chcialbym miec pewność ze w tej szabli jest historia,a nie chińskie łapy :)
Napisano
jestem osobiscie przekonany ze orginała ale licze na tutejsze grono speców,,a wiem że tacy tutaj są,,, z checią wysłucham opini i z góry Dziekuje
Napisano
Wszystkim bardzo Dziekuje za pomoc i ocene.szczególnie por.pil.020,kijow oraz viator01,dobrze ze jeszcze prawdziw Znawcy tutaj istnieja bo juz myslałem ze tylko złomiarze od rdzy:) jeszcze raz Dziekuje i Pozdrawiam Serdecznie.
Napisano
szabla lezala na strychu we francji i mam ja od jednego goscia ktory wogole nie mial pojecia co to za szabla.poniewaz mam juz troszke dosc glupich propozycji od niektorych ^¨specow¨^; ktorzy wymyslaja rozne bajki zebym im tanio sprzedal, powie krotko, jak ktos nie ma pojecia to niech sie wogole nie wypowiada, bo kwasem to chyab sam sie polales kolego; wypisujac takie cuda;kolegom ktorzy otwieraja muzea i dziwne historie odpowiadam ze nie jestem idiota zeby wierzc w wasze bajki; jak to jeden napisal szable nie jest orginalem ale chetnie ja kupie;;; naprawde darujcie sobie,,, kiedsy to forum mialo dusze a teraz sie naleglo cwaniaczkow i opowiadaczy, do tego bardzo niemilych;
zadalem pytanie czy ktos wie w jakich latach wychodzila seria D; a nie ze ¨rekojesc dorobiona;to ja nie ejstem specem od szabli ale wiem ze rekojesc jest orginalna ;;;szkoda gadac poprostu, panie panzerhrabia;;;;;;Pozdrawiam tych jeszcze prawdziwych Odkrywcow na tym forum;
Napisano
...na arginesie Przepraszam za brak polskich liter ale ; nie jestem w polsce i w tym momencie nie mam dostepu do polskiej klawiatury a nie bede przestawial komputera;;;
jeszcze raz Pozdrawiam prawdziwych kolekcjonerow;;;
Napisano
powiem od razu że nie jestem znawcą w tej dziedzinie ale mi tak rdza na pochwie wygląda jak by była obiona kwasem" a okładziny tej szabli wyglądają mi na dosyć świeże ale tak jak napisałem to są tylko moje dywagacje :)
pozdrawiam
M
Napisano
to powiedz co niby w niej jest nie orginalnego,,,to ze byla zle przechowywana to rozumie ale zeby ktos to robil specjalnie to watpie bo wiem ze ten od kogo to mam nawet nie wiedezial ze to polska szabla,,ale oczywiscie bez sensu dyskusja skoro wiecie lepeij ze ktos specjalnie ja postarzal tylko w jakim celu, bo majatku na niej nie zrobil a szczegolow nie musze opowiadac,poprostu wiem ze ktos ja miał i sie pozbyla a wy doszukujecie sie dziury w całym, pytam sie wiec co niby w niej jest nie zgodnego z orginałem?rdza na pochwie?mysle ze cześć pseudo znawcow nawet orginału na oczy nie widziała.
Napisano
..posiadam identycznie pordzwiale bagnety ktore poprostu lezaly w pochwach i tez wygladaja identycznie i tez ktos je postarzal?pokarzcie mi chociaz jedno zdjecie kopi z takimi biciami na szabli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie