MarcinP Napisano 5 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Wróciłem... Syn marnotrawny normalnie!To chyba dobry dział, by poinformować, że już niebawem (koniec czerwca), na Twierdzy Srebrna Góra rusza nowa ogólnodostępna strzelnica, zlokalizowana w podziemiach Donjonu. Strzelnica z własną bronią (można wypożyczyć i postrzelać). Wrzuciłbym linka (bo www już działa), ale nie wiem, co na to admin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 5 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2015 A zresztą... Pokaże chociaż, z czego strzelamy:http://www.strzelnicahistoryczna.pl/bron-dla-ciebie.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Czerwiec 2015 Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Może nie na głównej...Ale ceny macie maksymalnie wyjechane - paczka 22 kosztuje jak jest drogo 20 złotych.Ale komercja musi się utrzymać -zatem powodzenia Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 8 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Hmm... komercja jest, przyznam się - jednoosobowa, taki rzut na głęboką wodę, budowa od zera (dostałem gołe ściany, bez prądu, drzwi, itp). Ale co tam, damy radę ! A ceny? Cóż, to są średnie ceny krajowe komercyjnej strzelnicy (porównywałem kilka i wyśrodkowałem)Oczywiście, są gdzieś po kraju poutykane LOKowskie lub polokowskie strzelnice, gdzie (naprawdę!) możesz strzelić z .22lr za 30 groszy/strzał, a z tetetki za złotówkę, ale te strzelnice utylizują zapasy amunicji leżące na półkach od lat. Ja pamiętam jeszcze nie tak dawne czasy, gdy w pewnym sklepie można było dostać polskie naboje do TT za 30 groszy od sztuki, a .22short za 9 (słownie dziewięć) groszy sztuka. To se ne vrati..Tak z ciekawości, policzę zysk ze strzału z Kałacha. Wiadomo, kałach i dziewiątka są najpopularniejsze. Nabój kosztuje w sklepie 1,80 brutto (ja liczę niestety miękki rdzeń- ze względu na wytrzymałość kulochwytu odpadają konserwowe" dostępne po 65 groszy). Zostaje 2,20 na zysk". 1,20 trzeba odliczyć na koszty instruktora (pełen etat), czynszu dzierżawnego, amortyzacji częściowo kredytowanej inwestycji, prądu, niemałej polisy OC (wiecie, ile sobie liczą za ubezpieczenie strzelnicy na skromny milion sumy gwarancyjnej???),itp dupereli. Zostaje na czysto złotówka, ale jakie to czysto? Państwo Polskie życzy sobie ode mnie 23 % podatku VAT, a z tego co zostanie - 19 % liniowego dochodowego. Ile pozostanie w kieszeni - 60 groszy ?Opłacalność inwestycji ratują duże potoki turystyczne, ładujące" mi pod nos chętnych, a zwiedzający Twierdzę to do pacyfistów raczej nie należą. Pażywiom - uwidim !Trzymajcie kciuki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Uuuuaaaaaa hahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mamy decyzję Wójta zatwierdzającą Regulamin. Można strzelać. W piątek uprawomacnia się pozwolenie na budowę, od soboty będzie tu fotorelacja. Póki co - oto drzwi do kazamaty, po renowacji (zasadniczej takiej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulizany Napisano 30 Czerwiec 2015 Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Gratulacje Marcin i powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 4 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2015 Warsztat i magazyn amunicji. Podłoga położona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 4 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2015 Szkielet - tu będą drzwi forteczne.W poniedziałek powinien popłynąć już prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnamamba Napisano 25 Styczeń 2016 Share Napisano 25 Styczeń 2016 Marcin pisałeś w innym wątku, że masz na strzelnicy pepeszkę, jaki koszt strzelania? Doszło coś nowego poza tym co na stronie? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 25 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2016 Czołem,doszło, doszło, poza pepeszką i tym co tutaj:http://strzelnicahistoryczna.pl/bron-dla-ciebie.htmna stronie nie ma MAG'ów (95 i 98), cezetek (CZ 75 i compact), drugiego Glocka (17), a z ciekawszych rzeczy,to pojutrze dojdzie M16A1. Sfocę i się pochwalę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 25 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2016 Aaaa, pepeszka po 2 zł/strzał do końca lutego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnamamba Napisano 25 Styczeń 2016 Share Napisano 25 Styczeń 2016 No to warto poczekać kilka dni :) chcę zwiedzić najpierw twierdzę, muszę się zapowiadać przez formularz kontaktowy na stronie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnamamba Napisano 31 Styczeń 2016 Share Napisano 31 Styczeń 2016 Byłem, zobaczyłem, strzelałem - polecam :) Niestety m16 nie doszło, ale mam blisko także może następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.