hubciu93 Napisano 5 Czerwiec 2015 Autor Napisano 5 Czerwiec 2015 WitamCzy blaszka przedstawiona na zdjęciach może być nieśmiertelnikiem?Wybite są litery DG na górze, poniżej skrót NR, oraz T 45Materiał cynkpozdrawiam
hubciu93 Napisano 5 Czerwiec 2015 Autor Napisano 5 Czerwiec 2015 Jeszcze jedno foto, wiem, jakość nie jest najlepsza, ale myślę że wystarczy do tego by potwierdzić lub zaprzeczyć, że to identyfikator.
matt_13 Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 Te powyżej to może tabliczki narzędziowe?Ja natomiast znalazłem coś o innym kształcie i bez otworów do mocowania. Około 30 cm jedna blaszka od drugiej. Ktoś ma jakiś pomysł?
abcd Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 Owalne tabliczki sygnowane DG literą T i prawdopodobnie końcówką roku przewalają się na forach poszukiwawczych od lat i nikt nie odgadł ich przeznaczenia,wiadomo że są odnajdywane na terenach poniemieckich.
sebaleśny Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 Czy te kwadratowe blaszki z literami DG to nie jakaś forma pieniądza zastępczego majątków ziemskich? Coś w rodzaju pieniądza dominialnego ?
matt_13 Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 Ten trop brzmi ciekawie, jest to odnalezione na terenach przynależnych do dawnego niemieckiego majątku. Możesz jednak przesłać jakieś źródło bym mógł to zweryfikować? Nigdy o czymś takim nie słyszałem.
sebaleśny Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 http://www.poszukiwanieskarbow.com/numizmatyka/dominialne/dominialne.html
matt_13 Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 Zgadza się, majątek był na literę G :) wydaje mi się, że tutaj nikt o tym nie wie.dziękuję bardzo, pozdrawiam
Pytanie
hubciu93
Witam
Czy blaszka przedstawiona na zdjęciach może być nieśmiertelnikiem?
Wybite są litery DG na górze, poniżej skrót NR, oraz T 45
Materiał cynk
pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.