Skocz do zawartości
  • 0

miedziana owalna blaszka ozdobna

Szaman9

Pytanie

Napisano

w celu edukacyjnym dla mnie chciałbym spytac , czy ktoś z was kojarzy coś takiego ? nawet powątpiewam , czy to miedź jest , ponieważ gdzie niegdzie jej już nie ma i odsłania się pierwotny materiał , z czego , nie wiem , jeszcze się uczę wciąż , ale chyba zwykły metal .

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w celu edukacyjnym dla mnie chciałbym spytac , czy ktoś z was kojarzy coś takiego ? nawet powątpiewam , czy to miedź jest , ponieważ gdzie niegdzie jej już nie ma i odsłania się pierwotny materiał , z czego , nie wiem , jeszcze się uczę wciąż , ale chyba zwykły metal .

Napisano

przedmiot niewielki o wymiarach 14mm x 19 mm . ( aha , miał byc mosiądz , a napisałem miedź , ale pewnie ani to , ani to ? ) . przy czym to było przyczepione , pierwotnie pomyślałem , że jakaś ozdoba na uprzęży ( chodzi mi o te skórzane elementy na koniu,nie wiem jak fachowo się to nazywa ) ? ( a dlatego takie skojarzenie moje , bo obok była podkowa i tak skojarzyłem jakoś ) . starczy , bo się pomylę znowu . dzięki i pozdrowienia serdeczne .

Napisano
Jeżeli wystający element jest zawiasem to może to być połowa otwieranego medalika na zdjęcie. Zdaje się, że jest wykonany z posrebrzanego mosiądzu. Daj wymiary.
Napisano

te dwa ząbki " ? tak jakby to chciało byc mocowane w np.: w skórę , może jakiś twardszy materiał ? ( strzelam oczywiście ) . w każdym bądź razie dzięki i pozdrowienia .

Napisano

pod tymi ząbkami " są dwa ślady po czymś , nie wiem , czy to delikatne przetarcia , czy odbicie po innym elemencie , ruchomym właśnie . dziwne maleństwo i pewnie takim pozostanie . pozdrawiam .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie