Eksplorer2016 Napisano 2 Lipiec 2016 Share Napisano 2 Lipiec 2016 Nie wiem, co się dzieje z moimi postami. Moje dwa ostatnie posty nie zostały opublikowane. Może teraz się uda.Od kilku dni jestem kolejnym użytkownikiem wykrywacza Treasure Pro. To mój pierwszy wykrywacz. W teren wybieram się za tydzień. Na razie uczę się obsługi - która jest bardzo prosta i intuicyjna. Zobaczymy jak sprzęt będzie sprawował się w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatboy Napisano 14 Grudzień 2016 Share Napisano 14 Grudzień 2016 Jaką głębokość ma jeden kafelek nikt ci nie odpowie bo zmienia się to w zależności od wielkości guziczka/monetki czyli siły jego sygnału. Ale pokazuje ci też mniej więcej szacunkową głębokość na wyświetlaczu cyfrowo nie tylko kafelkami. Sprzęt jest wart swojej ceny,zasięgi w powietrzu przyzwoite np.plomba śr.1cm łapie z 20cm. 1/48 einen thaler z 25cm, boratyna 25cm,1/24 einen th. 28.5cm, 3pfenningi miedź 30cm,obrączka złota 35cm. W glebie nie mierzyłem,ale to normalne że spadnie zasięg zależnie od rodzaju gleby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatboy Napisano 30 Grudzień 2016 Share Napisano 30 Grudzień 2016 http://md-arena.com/test-glubiny-whites-treasuremaster-i-treasurepro-sravnenie/ktoś już testował treasurePro na cewkach Detech? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gleborzut Napisano 8 Luty 2017 Share Napisano 8 Luty 2017 Witam.Użytkuje TreasureMaster Pro od wiosny zeszłego roku.I zamierzam nabyć niebawem nel hunter 12.5/8.5.Nie wiem jak detech.Nel natomiast miałęm w ace 250 i byłem zadowolony.Chyba ze fatboy nabyłes juz cewke i coś o niej powiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grandvoyager1 Napisano 2 Grudzień 2018 Share Napisano 2 Grudzień 2018 Witam, od niedawna użytkuję Treasure Pro . Na czystych powierzchniach bez żelastwa sprawuje się rewelacyjnie. Dzisiaj byłem na starym folwarku i nie było już tak fajnie. Ustawienia Czułość-5-6, próg 5, dyskryminacja żelaza, tonów 8. Wykrywacz wydawał z siebie wszystkie dżwięki :), ciężko było coś znaleźć(jedna monetka i kupa śmieci). Macie może jakiś sposób na chodzenie z tym modelem po mocno zaśmieconych terenach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.