Skocz do zawartości
  • 0

Płyta okopowa?

vojtaz2

Pytanie

Napisano

witam, takie znalezisko co mi coś przypomina, proszę o pomoc, jak ktoś będzie chciał ten fant leży 4 km w lesie :) Pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, jestem pod dużym wrażeniem że taki kawałek dało się zidentyfikować, zawias jest pogięty i tam blaszka jest jakby wyrwana, otwór mnie zmylił. Następnym razem wezmę to ze sobą i wyczyszczę. Pozdrawiam
Napisano
Jestem nie palącym. ale wymiary tak około wysokość około 30cm, szerokość około 40 cm, znalezione na pozycjach niemieckich, wyszedł tam też bagnet paradny, łuski mauser, ruskie z automatu i mosina, plus monety niemieckie słowackie rosyjskie. no i kupa złomu odłamków.
Napisano
vojtaz2 wiec jak będziesz na tej górze to obok jeszcze powinny leżeć 2 kawałki tej osłony,musisz się dobrze rozejrzeć ,znajdziesz je tam bez wykrywacza ;-)
Napisano
Mogę się mylić ale z płytą okopową to mi się nie kojarzy. Nie wiem czy dobrze widzę ale ten element wygląda na wyszczerbiony z jednej strony, być może oderwany wybuchem. Pierwsze skojarzenie to kawałek płyty z jakiejś armaty. Widoczny otwór sugeruje że ten element był zapinany w tym miejscu. Moze wyjdą jakieś bicia na zawiasie?
Napisano
Prawdopodobnie górna ruchoma część płyty, 76 mm armata pułkowa wz. 1927 /radziecka/ http://pl.wikipedia.org/wiki/76_mm_armata_pu%C5%82kowa_wz._1927#/media/File:Regimental_gun_76mm_1927_front.jpg
Napisano

witam, takie znalezisko co mi coś przypomina, proszę o pomoc, jak ktoś będzie chciał ten fant leży 4 km w lesie :) Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie