vojtaz2 Napisano 23 Maj 2015 Autor Napisano 23 Maj 2015 witam, takie znalezisko co mi coś przypomina, proszę o pomoc, jak ktoś będzie chciał ten fant leży 4 km w lesie :) Pozdrawiam
vojtaz2 Napisano 25 Maj 2015 Autor Napisano 25 Maj 2015 Witam, jestem pod dużym wrażeniem że taki kawałek dało się zidentyfikować, zawias jest pogięty i tam blaszka jest jakby wyrwana, otwór mnie zmylił. Następnym razem wezmę to ze sobą i wyczyszczę. Pozdrawiam
vojtaz2 Napisano 24 Maj 2015 Autor Napisano 24 Maj 2015 Jestem nie palącym. ale wymiary tak około wysokość około 30cm, szerokość około 40 cm, znalezione na pozycjach niemieckich, wyszedł tam też bagnet paradny, łuski mauser, ruskie z automatu i mosina, plus monety niemieckie słowackie rosyjskie. no i kupa złomu odłamków.
lysy452 Napisano 25 Maj 2015 Napisano 25 Maj 2015 vojtaz2 wiec jak będziesz na tej górze to obok jeszcze powinny leżeć 2 kawałki tej osłony,musisz się dobrze rozejrzeć ,znajdziesz je tam bez wykrywacza ;-)
steell Napisano 24 Maj 2015 Napisano 24 Maj 2015 Mogę się mylić ale z płytą okopową to mi się nie kojarzy. Nie wiem czy dobrze widzę ale ten element wygląda na wyszczerbiony z jednej strony, być może oderwany wybuchem. Pierwsze skojarzenie to kawałek płyty z jakiejś armaty. Widoczny otwór sugeruje że ten element był zapinany w tym miejscu. Moze wyjdą jakieś bicia na zawiasie?
steell Napisano 24 Maj 2015 Napisano 24 Maj 2015 Prawdopodobnie górna ruchoma część płyty, 76 mm armata pułkowa wz. 1927 /radziecka/ http://pl.wikipedia.org/wiki/76_mm_armata_pu%C5%82kowa_wz._1927#/media/File:Regimental_gun_76mm_1927_front.jpg
vojtaz2 Napisano 23 Maj 2015 Autor Napisano 23 Maj 2015 witam, takie znalezisko co mi coś przypomina, proszę o pomoc, jak ktoś będzie chciał ten fant leży 4 km w lesie :) Pozdrawiam
Pytanie
vojtaz2
witam, takie znalezisko co mi coś przypomina, proszę o pomoc, jak ktoś będzie chciał ten fant leży 4 km w lesie :) Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.