zlotooka Napisano 20 Maj 2015 Autor Napisano 20 Maj 2015 witammam pytanie, czy w takim stanie korozji sprężyny da się ją uruchomić np odrdzewiaczem, czy lepiej nic nie kombinować i zostawić w takim stanie jak jest?
vis1939 Napisano 20 Maj 2015 Napisano 20 Maj 2015 To jest cienka blaszka i jest prawie pewne,że jak zaczniesz grzebać to się posypie.Oskrobać z luźnej korozji i zabezpieczyć taniną(podobnie ze stalowymi częściami wewnątrz).Próby otwarcia klapki też bym sobie darował,już widziałem takie operacje kończące się pęknięciem zawiasu lub wywaleniem dziury w klapce przez wbijany środkiem pręt.
makul Napisano 9 Czerwiec 2015 Napisano 9 Czerwiec 2015 Tej blaszki tam de facto nie ma. Jest rdza. I ona się wykruszy. Natomiast jeśli włożysz do ropy na jakiś czas, będziesz polewał odrdzewiaczem i delikatnie opukiwał - to powinno się udać otworzyć. Ale trzeba to robić powoli i moczyć. Długo moczyć. Ja z jednym się pospieszyłem i klapka odpadła na zawiasie:(Pozdr,makulPS.jeden oczywiście śmiga:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.