Szaman9 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 fajnie , wiadomo , że nie wpinki , i o tym drugim już zawsze coś wiadomo więcej . dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 26 Kwiecień 2015 Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Co do double gilt, to tego guziki były dość popularne w ubraniach cywilnych, więc ciężko doszukiwać się właściciela. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2015 trudno ,nie jest takie ważne, ważne jest to , że znalazł swoje miejsce u mnie , a prawie wylądowałby na skupie pewnie , więc dzięki wielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 27 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2015 druga obrączka , WG Double , to jednak podwójne złocenie . byłem u złotnika i wiecie co wziął pilnik i zapierdzielił nim po patynie , zdarł do metalu , oblał kwasem i , że nie złoto , myślałem , że połamie mu łapy , ale partaciarz , wyszedłem z rozpieprzoną obrączką i raną w sercu . dobrze , że polazłem do znajomego zegarmistrza i podpowiedział , jak zniwelowac tą ranę po pilniku i trochę tarłem , no parę ładnych chwil , może godzin ,więcej nie chcę , bo zejdzie złocenie i tyle zostanie . określono wiek na jakieś 150 lat , wartośc w sercu tylko i aż . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 27 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2015 i tyle jeżeli chodzi o tą obrączkę , a ta druga , faktycznie srebro , ale wieku nie da się określic , tak wszystko pościerane , że nie ma nic na niej , a wiekowo ciężko , bo może miec 200 lat , jak i 20 , myślę jednak , że ma tyle , co tamta , bo z tego samego miejsca , he,he . pozdrawiam i dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 27 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2015 zapomniałem dodac , ze po tej srebrnej też przejechał bezczelnie pilnikiem i też zrobi mi ranę , ale jakoś ją wyrównałem i podczyściłem . A jeżeli chodzi o PLOMBĘ - to wynika , że jest to Pruska plomba urzędnicza Fryderyka II ( może I ) z lat 1740-1786 , oczywiście chciałbym się fest mylic , żeby ktoś mnie sprostował , czekam na dalsze podpowiedzi i Obfitości ! ps.sorry ale od jakiegoś czasu nie pisze mi c z kreseczką . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 27 Kwiecień 2015 Share Napisano 27 Kwiecień 2015 ten pierwszy guzik moze byc masonski ma znak wszechoka jak na banknocie dolarowym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 27 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2015 moje pierwsze skojarzenie właśnie takie było - że jakiś znaczek illuminati , zaraz potem mi się wydawało , że gdzieś za łepka widziałem takie , potem ten napis London Wallis i zgłupiałem . ale pierwsze skojarzenie miałem właśnie takie , że coś z masońskim motywem . dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mj Napisano 28 Kwiecień 2015 Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Ten okrągły przedmiot z wizerunkiem twarzy to wieczko od cybucha fajki. A na przyszłość Szaman przy zamieszczaniu większej liczby przedmiotów w jednym wątku staraj się je numerować, a łatwiej będzie nam odnieść się do nich. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 28 Kwiecień 2015 Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Bardzo podobny wzór pierwszego guzika, ale wytwórcą byli bracia Buch z Petersburga.http://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/570 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 28 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2015 wieczko od cybucha , w życiu bym nie pomyślał , a co za motyw ta twarz , wiadomo z kiedy to ? o ten kawałek haczyka nie pytam , załóżmy ,że służył do podnoszenia wieczka w celu dostarczenia większej ilości powietrza , załóżmy , tak myślę , ale jakoś nie umiem określic czasu i tej twarzy ? i dzięki serdeczne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 28 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2015 a z tym guziczkiem z wszechokiem dałeś mi MrV do myślenia , bo byłem pewien , że z teraz jakoś , za bardzo czytelny i wogóle dzisiejszy mi się wydawał , ale teraz nie wiem , trzeba bardziej poszperac , a może ktoś coś jeszcze podpowie . dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 28 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2015 i a pewno się będę miał na uwadze wskazówki , ponumeruję jak będzie taka okazja jeszcze , dzięki . zostałby ten śmieszny pierścioneczek , który też mi się wydaje , jakbym widział gdzieś za lepka i ten niby element z pierścienia z czaszką i skrzyżowanymi koścmi piszczelowymi ? ( nie pisze c z kreseczką ) może ktoś , coś , zobaczymy , poczekamy . pozdrawiam i jeszcze raz dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Kwiecień 2015 Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Szaman9 (66 / 11) 2015-04-28 19:15:46Szaman9 (66 / 11) 2015-04-28 19:20:24Szaman9 (66 / 11) 2015-04-28 19:23:45OMG... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 29 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2015 przepraszam ,zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 30 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2015 tak wygląda WG DOUBLE , nie wiem ile warstw starłem , ale wygląda , że coś tego złocenia jeszcze zostało , dziwne trochę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 30 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2015 a tak wyszło sreberko po potraktowaniu papierem P2000 i wodą na przemian . i dzięki , bo to przede wszystkim dzięki wam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Maj 2015 Share Napisano 1 Maj 2015 a tak wyszło sreberko po potraktowaniu papierem P2000 i wodą na przemian"ehhehhhhehheeee....pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 1 Maj 2015 Autor Share Napisano 1 Maj 2015 może się wygłupiłem , sorrka , ale co najmniej dwa dni tarłem te śmieszne obrączki , papier P2000 , maczałem w wodzie i tarłem i tak w kółko , a na koniec dostałem na szmatce od zegarmistrza ( pisałem gdzieś tam niżej o nim ) taką śmieszną zieloną kredę-pastę na szmatce i znów tarłem i tak wyszło , może i lipa , nie wiem , mi już starczy . pozdrawiam i obfitości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 2 Maj 2015 Share Napisano 2 Maj 2015 nie zrozumiałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 2 Maj 2015 Autor Share Napisano 2 Maj 2015 widocznie , ale bez gniewania , pozdrawiam i obfitości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 2 Maj 2015 Share Napisano 2 Maj 2015 na wyspach produkowano bardzo wiele guzikow sporo tam bylo firm i tez w tym czasie modne bylo zamawiac z tego kierunku guzik ja obstawiam na przelom XIX i XX wieku zeby wiecej sie dowiedziec trzeba by poszperac masoni czy wolnomularstwo jak soe to zwie do dzisiaj funkcjonuje na kamienicach polskich miast i na innych wytworach czy przedmiotach osobistych dodawano takie symbole i inne nie zasmiecam watku bo w necie tego sporo watpie zeby jakis milosnik egiptu sobie to zamowil ja raczej obstawiam za masoneria ktora byla kiedys tajna organizacja pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 2 Maj 2015 Share Napisano 2 Maj 2015 tu masz spinke w tym samym temacie http://www.guzik.ocalicodzapomnienia.eu/index.php?o=pokaz&katid=14&pkatid=30&jid=1&postid=547 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman9 Napisano 2 Maj 2015 Autor Share Napisano 2 Maj 2015 troszeczkę mnie - manierka - zbiłeś z tropu . ogólnie , gdybym nie wiedział o co chodzi , to bym pomyślał , że to nie do mnie . ( ale wiem na moje szczęście , kłania się tu david icke, alex jones , credo mutkwa , nawet dareczek kwiecień ). Dobra wiadome przynajmniej jest , że to symbol oka opatrzności " , oka proroka " , wszech oka " ( masonów , illuminati itp .) , itp. , że XIX XX wiek i , że coś z wyspami , bo London Wallis , chyba , że tu był jakiś ich odłam , ale to niemożliwe jest i w to nie uwierzę, bynajmniej nie tu , gdzie mieszkam . OK , to już więcej niż się spodziewałem , więc naprawdę ślicznie dziękuję i trafień życia w najbliższym czasie , ba , miesiącu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 3 Maj 2015 Share Napisano 3 Maj 2015 bez.. . ale odpuść sobie takie czyszczenie, bo aż się boję jak w ręce wpadnie tobie coś na prawdę starego i fajnego... a ty to tak wyczyścisz...pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.