Jump to content
  • 0

Jaki to orzełek?

Kaja44

Question

Proszę kolegów eksploratorów o pomoc w określeniu co to za orzełek. Znalazłam go dziś z wykrywaczem w Bieszczadach. Szukałam w necie, jest podobny do Legionowego, do Karpackiego, ale nie taki sam. Może ktoś potrafi wyjaśnić tę zagadkę:)Pozdrawiam serdecznie wszystkich odkrywców i pasjonatów! Kaja

5 answers to this question

Recommended Posts

Bardzo dziękuję kolegom pasjonatom za pomoc, nawiasem mówiąc nie pierwszy raz nie mogę wyjść z podziwu nad wiedzą kolegów! Nie mam pewności czy na forum mogę zapytać jeszcze o orientacyjną wartość tegoż orzełka, ale z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi i pozdrawiam serdecznie wszystkich eksploratorów a szczególnie kolegów, którym się chciało mi odpisać!

Proszę kolegów eksploratorów o pomoc w określeniu co to za orzełek. Znalazłam go dziś z wykrywaczem w Bieszczadach. Szukałam w necie, jest podobny do Legionowego, do Karpackiego, ale nie taki sam. Może ktoś potrafi wyjaśnić tę zagadkę:)Pozdrawiam serdecznie wszystkich odkrywców i pasjonatów! Kaja

Nie podałaś wymiarów, ale na 99% będzie to jakaś odmiana orła furażerkowego. Znalazłem identyczny jak twój, w googlach pod nazwą furażerkowy lwowski", jednak zważając na źródło nie gwarantuje poprawności nazwy tego wzoru.

Pozdrawiam.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information