Skocz do zawartości
  • 0

Jaki to orzełek?

Kaja44

Pytanie

Napisano

Proszę kolegów eksploratorów o pomoc w określeniu co to za orzełek. Znalazłam go dziś z wykrywaczem w Bieszczadach. Szukałam w necie, jest podobny do Legionowego, do Karpackiego, ale nie taki sam. Może ktoś potrafi wyjaśnić tę zagadkę:)Pozdrawiam serdecznie wszystkich odkrywców i pasjonatów! Kaja

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo dziękuję kolegom pasjonatom za pomoc, nawiasem mówiąc nie pierwszy raz nie mogę wyjść z podziwu nad wiedzą kolegów! Nie mam pewności czy na forum mogę zapytać jeszcze o orientacyjną wartość tegoż orzełka, ale z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi i pozdrawiam serdecznie wszystkich eksploratorów a szczególnie kolegów, którym się chciało mi odpisać!
Napisano

Proszę kolegów eksploratorów o pomoc w określeniu co to za orzełek. Znalazłam go dziś z wykrywaczem w Bieszczadach. Szukałam w necie, jest podobny do Legionowego, do Karpackiego, ale nie taki sam. Może ktoś potrafi wyjaśnić tę zagadkę:)Pozdrawiam serdecznie wszystkich odkrywców i pasjonatów! Kaja

Napisano
Nie podałaś wymiarów, ale na 99% będzie to jakaś odmiana orła furażerkowego. Znalazłem identyczny jak twój, w googlach pod nazwą furażerkowy lwowski", jednak zważając na źródło nie gwarantuje poprawności nazwy tego wzoru.

Pozdrawiam.
Napisano
Orzeł produkcji wiedeńskiej z 1919 roku. Daj zdjęcie tyłu - oryginały miały bardzo wyraźną kontre. Jeden taki z okolic Bieszczad właśnie kopiuje takie orły.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie