Skocz do zawartości

RSO, Studebaker i inne ?

gudek82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Wpadły mi części do RSO, wśród nich zaplątało sie trochę innych przedmiotów, pytanie tylko do czego ?. Na jednym z nich widnieje napis Studebaker, czyżby reszta części należała do niego ?, czy może chodzić o pojazd Studebaker US-6 ?. Nie jestem fanem ciężkiej militarki, więc żeby nie było niedomówień, informuję że owe przedmioty będą na wymianę, handel etc.
Pzdr.gudek82

Kolega pewnie wie, i pewnie na foto nr 2 i 3 to deska rozdzielcza, tyle że sfotografowana do góry nogami", największy otwór trapezowy z przyokrąglonymi rogami to schowek od strony pasażera brak klapki, prostokątne otwory na zegary, u góry na środku (a na zdjęciach na dole) otwór pod przełącznik kierunkowskazów lub świateł, jest wycięcie pod kolumnę kierownicy (na zdj u góry bardziej na prawo półokrągłe) od strony kierowcy prawdopodobnie była zaślepka w kształcie klapki od schowka a w niej może prędkościomierz.

gudek82, to całkiem możliwe że dziadek zapamiętał że niemiecki a niemiecki to się kojarzy mercedes..
Wielka szkoda że w tej desce brak choćby najmniejszego przełącznika lub licznika, to by podniosło atrakcyjność tej deski- tego przeważnie się szuka- w zdekompletowanych samochodach deski przeważnie są, w Polsce jest kilka takich Wandererów, czy któryś z właścicieli szuka deski, nie wiem, ale może , daj ogłoszenie na Weteranie Szos, może kogoś uszczęśliwisz kto szuka, a tak pozostają Niemcy. W Niemczech mozna dopisać do ogłoszenia Audi 920" był to bliźniaczy model do Wanderera w ramach koncernu Auto Union, co prawda w Audi deska minimalnie się różniła i twoja deska jest od Wanderera, ale pewno od Wanderera da sie bardzo łatwo przerobić do Audi więc w ogłoszeniu mozna dodac Audi, no i W Polsce chyba nie ma ani jednej sztuki przedwojennego Audi - chyba- bo są dużo rzadsze od Wandererów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie