Skocz do zawartości
  • 0

Waga szalkowa

Salwi

Pytanie

Napisano

Cześć,
Znalazłem na strychu taką oto wagę. Brak jakichkolwiek oznaczeń, sygnatur czy czegokolwiek innego co wskazywałoby na producenta oraz rok produkcji. Jedyne co wiem, to to że jest ona przedwojenna. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Może ktoś miał styczność z podobną?
Pozdrawiam

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sprawdź od spodu, lub wewnętrzną część mechanizmu, nie chce mi się wierzyć żeby waga, w końcu dosyć ważny przyrząd takowych nie posiadała. Nawet taka sklepowa".
Napisano
Na ramieniu po lewej stronie (na ostatnim zdjęciu),bicie z datą.W większości przypadku nazwa producenta umieszczana była a ramieniu po prawej stronie.
Napisano

Cześć,
Znalazłem na strychu taką oto wagę. Brak jakichkolwiek oznaczeń, sygnatur czy czegokolwiek innego co wskazywałoby na producenta oraz rok produkcji. Jedyne co wiem, to to że jest ona przedwojenna. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Może ktoś miał styczność z podobną?
Pozdrawiam

Napisano
Witam,mielismy identyczną.Pamietam ja od dziecinstwa, ze znajdowala sie u nas w domu polozonym na Prusach wiec najpewniej jest produkcji niemieckiej do tego przedwojennej.
Napisano

Oooops... W takim razie bardzo przepraszam za pomyłkę, nie krzyczcie na mnie zbyt mocno... ;)
Sprawdzałem, na żadnym z ramion (tych właściwych) również brak jakichkolwiek bić (sprawdzałem z każdej strony).

Napisano

Pozwolę sobie odświeżyć temat, dopiero miałem możliwość przyjrzeć się wadze z bliska.
Pierwsze zdjęcie przedstawia ramię, na którym miałoby się znajdować bicie z datą widoczne na wcześniejszym, ostatnim zdjęciu. Albo jestem na prawdę ślepy, albo na prawdę nigdzie tutaj (na ramionach) ani od wewnętrznej strony nie widzę bić oraz daty, co również mnie dziwi. Zdjęcia ramion z jeden i z drugiej strony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie