tyfus Napisano 15 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Panowie, da radę coś więcej w temacie wycisnąć" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 15 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2015 W opisie pieczęci:pisana odręcznie piórem 1. i dalej: Garnison-Kompa...(?)pisana odręcznie piórem II. i dalej: (Ers.-Bat. Res.-Jnf.-Regt. No. 5.)Thorn.http://myvimu.com/exhibit/54682008-27-pieczec-z-dokumentu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macpta Napisano 15 Kwiecień 2015 Share Napisano 15 Kwiecień 2015 http://wiki-de.genealogy.net/RIR_5Nie moja bajka wojskowa, ale tu jest wszystko :)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 15 Kwiecień 2015 Share Napisano 15 Kwiecień 2015 1 kompania garnizonowa II batalionu zapasowego / 5 Rezerwowego Pułku Piechoty z Torunia . Komp. garnizonowa w odróżnieniu od komp.marszowych które po sformowaniu i przeszkoleniu były wysyłane na front pozostawała w garnizonie jako personel,kadra . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 15 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2015 macpta - i bardzo dobrze, że tam jest wszystko.ja nie jestem specem od odszyfrowywania takich skrótów - czy na pieczęciach, czy na nieśmiertelnikach - i gdybym nie potrzebował pomocy, nie prosiłbym o nią. A takie portale, jak zalinkowałeś, akurat nie są w mojej bazie danych przydatnych w ID linków.Dziękuję za pomoc, ale sarkazm akurat w tym wypadku jest zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 15 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2015 jeżeli chodzi o link podany przez kolegę macpta - to sprawa nieskomplikowana, bo dostępny w sieci, ale abcd - czy tłumaczenie na nasze i twój opis mogę zacytować w opisie eksponatu na myvimu z podaniem autora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macpta Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 Tyfus to nie był sarkazm, może tak zabrzmiało, a samozadowolenie, bo przypadkiem byłem na tej stronie, na której było potrzeba.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 16 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2015 jasne, dziękuję.-pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.