straczek1988 Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2015 witam, zwracam się w imieniu kolegi. dzisiejsza znajdka, kolor złotawy, wyga ok 4,8grama. Czy jest to moneta oryginalna, czy może jakiś fals? na żywo moneta w rewelacyjnym stanie, gorzej wygląda na zdjęciach. z góry dziękuję za informację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2015 rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Kwiecień 2015 Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Nie jest to fals...Jest to oryginalna, na swój sposób, moneta bita dla żądnej atrakcji gawiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2015 na swój sposób, tzn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Kwiecień 2015 Share Napisano 7 Kwiecień 2015 a swój" sposób oznacza, że jakiś wiejsko-imprezowy mincerz tak sobie wymyślił i tak tym młotkiem w stempel wali... albo turyście pozwala stukać...fals oznacza, że coś jest fałszowane...fałszowane oznacza, że jest to wersja nieoryginalna czegoś rzeczywistego...a to coś, nijak ma się do monet, np krzyżackich...czyli nie jest to fals...OMG- za dużo z Kopim przebywam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2015 dziękuję za odp, a tak na marginesie Maaania, Ty nie nerwuj sia":-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 7 Kwiecień 2015 Share Napisano 7 Kwiecień 2015 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 7 Kwiecień 2015 Share Napisano 7 Kwiecień 2015 ... i wszyscy myślą, że kiedyś każdy mógł bić sobie monety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2015 czyli padłem ofiarą programu mamy Cię"-wersja dla poszukiwaczy:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Kwiecień 2015 Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Ty czy kolega?I kwestia, co już zaplanowaliście kupić, po sprzedaniu tej blaszki w Sotheby's... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2015 ja, bo kolega ją znalazł, jakieś 10metrów ode mnie. I właśnie pierwsze co wzbudziło moje podejrzenia to właśnie brak hura optymizmu" ze strony kolegi:-) po prostu mnie wkręcił, ale że zrobiłem zdjęcia monetki to wrzuciłem na forum i się wydało;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.