dyr.Dymalla Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Napisano 7 Kwiecień 2015 Dł. 3,3cm Szer.2,8cm. Wiem tylko że to II RP, nic poza tym nie mogę znaleźć. Jedynie w archiwum Allegro jakieś małe fotografie bez opisów.
Jacek Dąbrowski Napisano 7 Kwiecień 2015 Napisano 7 Kwiecień 2015 Nie P.S.O tylko P.O.S. Teraz znajdziesz. :DPozdrawiam
bjar_1 Napisano 7 Kwiecień 2015 Napisano 7 Kwiecień 2015 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=741853#1778052
dyr.Dymalla Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Napisano 7 Kwiecień 2015 Wokół uszka sygnatura której niestety nie jestem w stanie odczytać,tylko jakieś pojedyncze litery. Czy jest możliwe zidentyfikowanie pochodzenia tego guzika?
dyr.Dymalla Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Napisano 7 Kwiecień 2015 Dziękuję za linki, i przepraszam za podwójne załadowanie wątku. Komputer się obwiesił.
AndrzejBr Napisano 7 Kwiecień 2015 Napisano 7 Kwiecień 2015 Guzik prawdopodobnie jest produkcji brytyjskiej i pochodzi z pierwszej połowy XIX wieku. (1800 – 1840r.) Stanowią one jak na razie zagadkę. Nie spotkałem jeszcze, by udało się znaleźć odpowiedzi na pytanie, kto je u nas zgubił i do kogo mogły pierwotnie należeć. Znajduje się je w zasadzie tylko na zachodzie naszego kraju zachodniopomorskie, wielkopolskie i lubuskie. Widziałem już taki guzik z sygnaturą I Nutting …. King StCovent Garden. Producent ten sygnował jeszcze w następujące sposoby:I Nutting … Covent GardenNutting & CoI Nutting & Son …. Covent GardenI Nutting & Son … LondonZobacz może jakoś dopasujesz, no chyba, że wyprodukował go ktoś inny.
dyr.Dymalla Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Napisano 7 Kwiecień 2015 Dzięki, to byłoby chyba to, bo jedno słowo odszyfrowałem jako garden" ale jakoś skojarzyło mi się z ogrodem, więc pomyślałem że błądzę.Rzeczywiście dziwna sprawa z tymi Brytyjczykami na Pomorzu ale mam też guzik który zidentyfikowałem jako guzik najemników brytyjskich więc coś się tu musiało mieszać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.