Skocz do zawartości
  • 0

Okrągłe,stożkowate bez gwintu.

Blaszczu

Pytanie

Napisano

Okrągła rzecz o największej średnicy ok. 100mm , mniejsze koło ok. 63mm. Odstęp między śrubami 35mm. Długość blaszki pod śrubami 70mm. Wysokość całości 30mm. Pod spodem 2 otwory po 10mm średnicy prostopadle według śrub. Stożek dużego koła ze 100mm do 85mm. Co to może być? Dzięki za odpowiedzi. Pzdrw.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziurki nie mają nic do paliwa. Są po nitach, które trzymały płaską sprężynę. Korek jest od wlewu oleju do jakiegoś silnika. Silnik niekoniecznie związany z wojną. Drugi korek może być do zaślepienia zwykłej rury. Kiedyś mogły być na sześciokąt, bo teraz robią kwadratowe. Sprawdź calówką.
Napisano
Nity dalej siedzą w tych otworach. Jak mozna go odkręcić, skoro nie ma 'uchwytu' na rękę? To otwory na klucz. Ja twierdzę, że to paliwowy od jakiejś pancerki. Nie mogę znaleźć jakiegoś foto akurat, ale tak to wygladało. Powinna być jeszcze gumowa uszczelka.
Napisano

Dzięki czarnuch12km powiedz czy ma związek z tym ten korek o śr.80mm szer.śruby 35 na 40 mm był niedaleko,a wygląda na korek od beczki paliwowej.Dzięki za odp. Pzdr.

Napisano
Uszczelka sparciała, albo np spaliła się. Też mi to pancerka podjeżdża. Cos mi świta, że moze niemiecka. Poszukaj dobrze po zdjęciach np Pantery, Pz IV itp.
Napisano

Okrągła rzecz o największej średnicy ok. 100mm , mniejsze koło ok. 63mm. Odstęp między śrubami 35mm. Długość blaszki pod śrubami 70mm. Wysokość całości 30mm. Pod spodem 2 otwory po 10mm średnicy prostopadle według śrub. Stożek dużego koła ze 100mm do 85mm. Co to może być? Dzięki za odpowiedzi. Pzdrw.

Napisano
To jest korek od wlewu czegoś. Być może paliwowy, bo do chłodnicy inaczej działają trochę. Więc tym samym korek od beczki na paliwo może mieć związek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie