mmmmmmm urghhh! Posted April 1, 2015 Author Share Posted April 1, 2015 Witajcie.Posiadam 3 guziki, osobno wydają się identyczne, jednak po porównaniu widać różnice.Pierwszy od lewej ma średnicę 18 mm, rant gładki , środek kropkowany. Brak sygnaturyŚrodkowy ma średnicę 20 mm, rant i środek kropkowany, brak sygnaturyOd prawej guzik ma średnicę 21-22 mm, rant i środek gładki, sygnatura CD.Korony też lekko się różnią.Czy te guziki są z tego samego okresu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmmmmmm urghhh! Posted April 1, 2015 Author Share Posted April 1, 2015 druga strona Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTR34 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Z tego co sie orientuje to moga byc z tego samego okresu wzor 1907/10. Wykorzystywane byly do 1919r. Guzik przedstawia najprawdopodobniej koronę królewską Wilhelma II Hohenzollerna, która powstała w 1888 rokuJezeli sie myle prosze o poprawe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Z opisemhttp://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/7182 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.