piotrek vickers Napisano 31 Marzec 2015 Autor Napisano 31 Marzec 2015 Znaleziony wczoraj podczas rozbiórki starych fundamentów w betonie, fundamenty pochodzą z lach 60, średnica koła 18 cm, długośc 38 cm, brak sygnatur, proszę o identyfikacje
tyfus Napisano 3 Kwiecień 2015 Napisano 3 Kwiecień 2015 zakrywca - przestaniesz floodować? może najpierw przemyśl swoją odpowiedź a potem dopiero pisz - dobrze radzę.
piotrek vickers Napisano 4 Kwiecień 2015 Autor Napisano 4 Kwiecień 2015 przy podstawie cylindra karter ma 10 cm
pawoyt Napisano 2 Kwiecień 2015 Napisano 2 Kwiecień 2015 sądząc po białym nalocie to karter jest wykonany z aluminium,i nie wydaje się żeby był stary,raczej PRL,stawiam na silnik WIATR od Gazeli 175
Poszukiwacz_skarbów Napisano 4 Kwiecień 2015 Napisano 4 Kwiecień 2015 Na pewno nie jest to Wiart, nie jest też od Mińska a miałem taki typ, na pewno pochodzi od dwusuwa, nietypowy jest kąt pochylenia cylindra, nie wygląda też na starą produkcję, chwilowo nie mam pojęcia.
piotrek vickers Napisano 4 Kwiecień 2015 Autor Napisano 4 Kwiecień 2015 A kto ma pojęcie od jakiego motocykla pochodzi ten karter?
zakrywca Napisano 4 Kwiecień 2015 Napisano 4 Kwiecień 2015 tyfus, kiedy ja coś napiszę później to czytam kilka razy i jakoś zawsze chcę coś dodać:) przy okazji - co to są te żółte numerki przy nicku?a odnośnie kartera.. może ktoś zweryfikować moją id? znaczy zundapp 200?(te 10cm nie pasuje, ale nie bardzo wiadomo do czego autor sie odnosi bo raczej nie do potencjalnej srednicy cylindra)pzdr
piotrek vickers Napisano 4 Kwiecień 2015 Autor Napisano 4 Kwiecień 2015 Te żółte ikonki to kartki od moderatora, jeszcze nie czyściłem kartera, jedynie obstukałem go z betonu w którym był zatopiony, fundamenty były na terenie gs, na którym był tez skup złomu, a kiedyś ludzie różne cuda wrzucali do zaprawy, gdzie szukać sygnatur?
piotrek vickers Napisano 4 Kwiecień 2015 Autor Napisano 4 Kwiecień 2015 ikonki przy nicku oznaczają ilość ostrzeżeń które otrzymał użytkownik (czerwona oznacza blokadę logowania w serwisie)
zakrywca Napisano 4 Kwiecień 2015 Napisano 4 Kwiecień 2015 hmmm, za co dostałem te kartki?piotrek- oznaczeń , numeru szukaj przed wałem korbowym na zewn. stronie kartera...czyli patrząc na Twoje drugie zdjęcie jakie dałeś to na lewo od otworu pod wał..oczyść to szczotką chociaż gdyby coś tam było to powinno zacząć się pojawiać. ja twierdzę że to może byc zundapp 200 (DB ?) ale są też tutaj eksperci od klasycznej motoryzacji, więc proszę mnie poprawić jeśli ewidentnie jestem w błędzie.pozdrZakrywca
zakrywca Napisano 2 Kwiecień 2015 Napisano 2 Kwiecień 2015 nawet gdyby to był wiatr to nie wiem na jakiej podstawie kolega twierdzi że od gazeli 175. pomijając zaskakująco daleko idąca diagnozę, na moje koło wiatra to nawet nie leżało . pozdro
piotrek vickers Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Napisano 7 Kwiecień 2015 dziś podczyściłem nieco karter z betonu, wyszły sygnatury niezbyt dokładnie czytelne DH w owalu, 201, 12 A,
zakrywca Napisano 2 Kwiecień 2015 Napisano 2 Kwiecień 2015 na moje oko to jakiś germański wyrób. jak możesz podaj wymiar u góry, tam gdzie jest podstawa cylindra co by określić pojemność.pozdr
zakrywca Napisano 2 Kwiecień 2015 Napisano 2 Kwiecień 2015 akurat nie znam budowy silnika tego, ale ulozenie garnka i wielkośc chyba by pasowało. to tylko sugestia, dlatego proszę o wielkośc podstawy otworu pod cylindrem, żeby okreslić pojemnośćhttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Zundapp_1940_DB_200_1.jpg
Pytanie
piotrek vickers
Znaleziony wczoraj podczas rozbiórki starych fundamentów w betonie, fundamenty pochodzą z lach 60, średnica koła 18 cm, długośc 38 cm, brak sygnatur, proszę o identyfikacje
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.