Skocz do zawartości
  • 0

karter motocykolowy

piotrek vickers

Pytanie

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
sądząc po białym nalocie to karter jest wykonany z aluminium,i nie wydaje się żeby był stary,raczej PRL,stawiam na silnik WIATR od Gazeli 175
Napisano
tyfus, kiedy ja coś napiszę później to czytam kilka razy i jakoś zawsze chcę coś dodać:) przy okazji - co to są te żółte numerki przy nicku?

a odnośnie kartera.. może ktoś zweryfikować moją id? znaczy zundapp 200?
(te 10cm nie pasuje, ale nie bardzo wiadomo do czego autor sie odnosi bo raczej nie do potencjalnej srednicy cylindra)

pzdr
Napisano
Te żółte ikonki to kartki od moderatora, jeszcze nie czyściłem kartera, jedynie obstukałem go z betonu w którym był zatopiony, fundamenty były na terenie gs, na którym był tez skup złomu, a kiedyś ludzie różne cuda wrzucali do zaprawy, gdzie szukać sygnatur?
Napisano
hmmm, za co dostałem te kartki?

piotrek- oznaczeń , numeru szukaj przed wałem korbowym na zewn. stronie kartera...

czyli patrząc na Twoje drugie zdjęcie jakie dałeś to na lewo od otworu pod wał..oczyść to szczotką chociaż gdyby coś tam było to powinno zacząć się pojawiać.

ja twierdzę że to może byc zundapp 200 (DB ?) ale są też tutaj eksperci od klasycznej motoryzacji, więc proszę mnie poprawić jeśli ewidentnie jestem w błędzie.

pozdr
Zakrywca
Napisano
nawet gdyby to był wiatr to nie wiem na jakiej podstawie kolega twierdzi że od gazeli 175. pomijając zaskakująco daleko idąca diagnozę, na moje koło wiatra to nawet nie leżało . pozdro
Napisano
na moje oko to jakiś germański wyrób. jak możesz podaj wymiar u góry, tam gdzie jest podstawa cylindra co by określić pojemność.
pozdr
Napisano
akurat nie znam budowy silnika tego, ale ulozenie garnka i wielkośc chyba by pasowało. to tylko sugestia, dlatego proszę o wielkośc podstawy otworu pod cylindrem, żeby okreslić pojemność

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Zundapp_1940_DB_200_1.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie