sebaleśny Napisano 29 Marzec 2015 Autor Napisano 29 Marzec 2015 Proszę o identyfikację przedmiotów widocznych na zdjęciach.Jeden z nich wygląda na małą butlę na jakiś gaz a drugi na Element karabinu.
militarny laik Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 Komora zamkowa ze zdjęć wygląda ewidentnie na komorę zamkową od pruskiego karabinu iglicowego . Może nie od modelu M 1841 ( przez pomyłkę napisałem 1848 ) . Było kilka modeli tych karabinów Dreysego z zamkiem suwliwo-obrotowym .
sebaleśny Napisano 31 Marzec 2015 Autor Napisano 31 Marzec 2015 Możliwe.Znaleziony w zachodniopomorskim na tzw ziemiach odzyskanych
rosomak_kto Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Butla jest z kamizelki ratunkowej -- niemieckiej . Też taką znalazłem . Bardzo podobna była w kamizelce Luftwaffe .
sebaleśny Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Napisano 7 Kwiecień 2015 Bardzo dziękuję to jest własnie to.
sebaleśny Napisano 31 Marzec 2015 Autor Napisano 31 Marzec 2015 Wielkie dzięki.znaleziona na terenie RAD przy lotnisku.
sebaleśny Napisano 29 Marzec 2015 Autor Napisano 29 Marzec 2015 Proszę o identyfikację przedmiotów widocznych na zdjęciach.Jeden z nich wygląda na małą butlę na jakiś gaz a drugi na Element karabinu.
militarny laik Napisano 29 Marzec 2015 Napisano 29 Marzec 2015 Element karabinu to jak dla mnie to jest fragment komory zamkowej pruskiego iglicznego karabinu czarno prochowego M1848 . Znalazłem kiedyś takiego na początku lat osiemdziesiątych . Mój miał zamek i kawałek lufy .
Pytanie
sebaleśny
Proszę o identyfikację przedmiotów widocznych na zdjęciach.
Jeden z nich wygląda na małą butlę na jakiś gaz a drugi na Element karabinu.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.