Skocz do zawartości
  • 0

mosiężny gorejący granat

Solo8

Pytanie

Napisano

mosiężny gorejący granat, po uchwytach mocujących widać że prawdopodobnie z czapki.Chciałem się dowiedzieć jakiego kraju armia miała takie granaty na czapkach? bo od dłuższego czasu nie mogę znaleźć takiego samego wzoru

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może to odznaka , zobacz tu http://www.google.pl/search?q=odznaka+grenadiera&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI2_HZ0PGKxwIVQdYsCh3etQ4y&biw=1280&bih=913
Napisano
Jest jakiś numer na granacie. Podobny widziiałem na napoleon.org.pl znaleziony na pobojowisku z 1812 r. tylko z liczbą 1.
Napisano
9 plomieni, moze byc brytjskie Royal Engineers, wrzuc na google oyal engineers collar badge" i popatrz po fotkach. Uywany przez ponad 100 lat, to i sie zmienial w czasie.
Napisano

mosiężny gorejący granat, po uchwytach mocujących widać że prawdopodobnie z czapki.Chciałem się dowiedzieć jakiego kraju armia miała takie granaty na czapkach? bo od dłuższego czasu nie mogę znaleźć takiego samego wzoru

Napisano
identyczny jak mój tylko że tam został sam płomień, jest taki sam.Jeden i drugi
post pozostaje bez identyfikacji.
Napisano
dzięki ale ten ma inne płomienie, nigdzie nie mogę znaleźć takiego samego, dalej nie wiem jaki kraj więc propozycje mile widziane.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie