Piastek Napisano 17 Marzec 2015 Autor Napisano 17 Marzec 2015 Witam, wiem że nie ID ale przy okazji ktoś może powie co to za klamerkaTemat zakładam po to, żeby jakoś to hmm.. naprawić ;)Chodzi mi tylko w sumie o wyprostowanie, tylko jak? na gorąco ?
Kyrsons Napisano 17 Marzec 2015 Napisano 17 Marzec 2015 http://odkrywca.pl/orzel-austro-wegierski,739002.html#739002Nie na temat klamry ale tak samo wyprostujesz :)i to powinno być o wiele prościej niż z moim orłem. Powodzenia i wrzuc fotke po zabiegu :)
Piastek Napisano 18 Marzec 2015 Autor Napisano 18 Marzec 2015 Dzięki.Wyrobie sie z czasem to jutro zrobie :)
Piastek Napisano 19 Marzec 2015 Autor Napisano 19 Marzec 2015 Skończyło się na tym że lekko pod prostowałem a potem pękła, była z osób stron nadłamana więc widocznie musiało tak być...
viator01 Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Widocznie była źle dobrana temperatura - najlepiej robić to w oleju rzepakowym - przynajmniej nic mi do tej pory nie pękło (chociaż zawsze może być pierwszy raz)
Cyrograf15 Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Mosiądz można odpuszczać. Zagrzać do około 270C i gwałtownie schłodzić wodą. Wtedy mięknie i robi się kowalny. Jednak w tym wypadku kiedy jest to stary mocno utleniony mosiądz grzanie czy odpuszczanie niewiele pomaga. Zwiększa szansę powodzenia prostowania, ale nic nie gwarantuje. W stopie brakuje utlenionego cynku o czym świadczy czerwone zabarwienie, na to nic się nie poradzi.Wojtek
Piastek Napisano 19 Marzec 2015 Autor Napisano 19 Marzec 2015 po złamaniu nawet miała w środku kolor zielony ( patyny ) Można było coś dłużej pomyśleć, tak jak kolega napisał, co innego jak coś jest owe" co innego jak coś leży ponad 100 lat w ziemi, gdzie różne kwasy itp.
Kyrsons Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Szkoda, może kolega za szybko to robil? Powolutku odginac i spowrotem do gara, ja użyłem oliwy z oliwek do mojego orzełka, wrzuciłem rownież klamre i lekko ja naprostowalem.
snajper-s1 Napisano 20 Marzec 2015 Napisano 20 Marzec 2015 Szkoda prostować, taki kwiatek rzadki jest, prostych to setki, tysiące..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.