Skocz do zawartości

Klamra

Piastek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wiem że nie ID ale przy okazji ktoś może powie co to za klamerka

Temat zakładam po to, żeby jakoś to hmm.. naprawić ;)
Chodzi mi tylko w sumie o wyprostowanie, tylko jak? na gorąco ?

Napisano
http://odkrywca.pl/orzel-austro-wegierski,739002.html#739002
Nie na temat klamry ale tak samo wyprostujesz :)i to powinno być o wiele prościej niż z moim orłem. Powodzenia i wrzuc fotke po zabiegu :)
Napisano
Skończyło się na tym że lekko pod prostowałem a potem pękła, była z osób stron nadłamana więc widocznie musiało tak być...
Napisano
Widocznie była źle dobrana temperatura - najlepiej robić to w oleju rzepakowym - przynajmniej nic mi do tej pory nie pękło (chociaż zawsze może być pierwszy raz)
Napisano
Mosiądz można odpuszczać. Zagrzać do około 270C i gwałtownie schłodzić wodą. Wtedy mięknie i robi się kowalny. Jednak w tym wypadku kiedy jest to stary mocno utleniony mosiądz grzanie czy odpuszczanie niewiele pomaga. Zwiększa szansę powodzenia prostowania, ale nic nie gwarantuje. W stopie brakuje utlenionego cynku o czym świadczy czerwone zabarwienie, na to nic się nie poradzi.
Wojtek
Napisano
po złamaniu nawet miała w środku kolor zielony ( patyny )
Można było coś dłużej pomyśleć, tak jak kolega napisał, co innego jak coś jest owe" co innego jak coś leży ponad 100 lat w ziemi, gdzie różne kwasy itp.
Napisano
Szkoda, może kolega za szybko to robil? Powolutku odginac i spowrotem do gara, ja użyłem oliwy z oliwek do mojego orzełka, wrzuciłem rownież klamre i lekko ja naprostowalem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie