Skocz do zawartości
  • 0

Dzwonek rowerowy?

Mj

Pytanie

Napisano

Witam. W zeszłą sobotę znalazłem kilka fantów, m. in. tę zdobioną nakrętkę. Pierwsze moje skojarzenie to stary dzwonek rowerowy. Dobre skojarzenie?

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

2. Ten przedmiot kojarzy mi się z fragmentem uprzęży. Próbowałem go znaleźć na forum, bo kojarzę że chyba już przewijały się podobne fanty, ale bezskutecznie.

Napisano

3. Zabrałem to z pola jako złom, ale po umyciu przy lewej dziurce wyskoczył wybity orzeł, dlatego zainteresował mnie ten przedmiot. Kojarzy ktoś co to może być?

Napisano

4. Posrebrzana nakrętka z napisem BRENNABOR MODELL. Za napisem dwucyfrowa niewyraźna liczba.

Napisano
Dzięki za pomoc. Co do dzwonka i nakrętki na pedał to znalezione na jednym polu przy nieistniejącym już domu. Trzeba będzie jeszcze pogrzebać w ziemi, może rower poskładam;). Catadero wiem że tak na prawdę nakrętka nie była srebrzona. Napisałem z rozpędu, chodziło mi bardziej o kolor, ale dzięki za sprostowanie:)Pozdrawiam.
Napisano

Element uprzęży. Łańcuch" przedstawiony na zdjęciu nr2 mógł być przerabiany, przez co ma różne ogniwa.

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=687667#1250649

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie