lysy452 Napisano 6 Marzec 2015 Autor Share Napisano 6 Marzec 2015 jak w tytule,rzymska czy tez coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy452 Napisano 6 Marzec 2015 Autor Share Napisano 6 Marzec 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy452 Napisano 6 Marzec 2015 Autor Share Napisano 6 Marzec 2015 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy452 Napisano 6 Marzec 2015 Autor Share Napisano 6 Marzec 2015 ...vspasia...? tyle doczytałem,pod patynka coś jeszcze widać jednak nie chce ingerować bo znając życie to wyjdzie z tego więcej złego niż dobrego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magius28 Napisano 6 Marzec 2015 Share Napisano 6 Marzec 2015 Denar Wespazjana (69-79 ne) ale która wersja nie jestem w stanie powiedzieć. Gratulacje znajdki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy452 Napisano 6 Marzec 2015 Autor Share Napisano 6 Marzec 2015 czyli rzadsza monetka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magius28 Napisano 6 Marzec 2015 Share Napisano 6 Marzec 2015 Unikat to to raczej nie jest. Monety Wespazjana należą raczej do popularnych, z tym, że:1. Ja wybitnym ekspertem nie jestem.2. Wariantów denarów Wespazajana jest od groma i ciut, ciut.3. Stan monety nie najlepszy, zdjęcie też na kolana nie rzuca (choć w porównaniu z niektórymi na odkrywcy jest świetne) więc dla mnie rewers to czysta gdybologia.Może ktoś będzie w stanie dokładnie ci ją opisać albo poszukaj sam np. tu:http://www.ma-shops.de/roemische-kaiserzeit/vespasianus/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy452 Napisano 6 Marzec 2015 Autor Share Napisano 6 Marzec 2015 magius28 dzięki za trop, mam nadzieje ze znajdę mojego Wespazjana ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragasz1 Napisano 6 Marzec 2015 Share Napisano 6 Marzec 2015 Ten wespazjan wygląda na nr 73 z ric vol.2, 74 r ne mennica rzym, zerknij do katalogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 6 Marzec 2015 Share Napisano 6 Marzec 2015 http://www.forumancientcoins.com/moonmoth/coins/vespasian_008.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy452 Napisano 7 Marzec 2015 Autor Share Napisano 7 Marzec 2015 patrząc na rożne strony ta moneta ma od 3 do 3,40 g a moja ma 2,42 g czy może być taka różnica,a może to nie moneta z linku mimir? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.