Witam, proszę o zidentyfikowania kontekstu historycznego przyznawania tego medalu. Nie mogę nic znaleźć na temat akurat tego eksponatu, znalazłem nawet katalog z medalami i odznakami z Prus, był tam podobny medal, ale jednak nie ten sam. Napis na awersie: Wilhelm Deutscher Kaiser (kropeczka ) Augusta Deutsche Kaiserin (Cesarz Niemiec Wilhelm i Cesarzowa Niemiec Augusta)
Napis na rewersie: Zur erinnerung an die goldene HOCHZEIT. Pod spodem wyżłobiona data 1879.
Pytanie
Joorkan
Witam, proszę o zidentyfikowania kontekstu historycznego przyznawania tego medalu. Nie mogę nic znaleźć na temat akurat tego eksponatu, znalazłem nawet katalog z medalami i odznakami z Prus, był tam podobny medal, ale jednak nie ten sam.
Napis na awersie: Wilhelm Deutscher Kaiser (kropeczka ) Augusta Deutsche Kaiserin (Cesarz Niemiec Wilhelm i Cesarzowa Niemiec Augusta)
Napis na rewersie: Zur erinnerung an die goldene HOCHZEIT. Pod spodem wyżłobiona data 1879.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.