Skocz do zawartości
  • 0

niecodzienna butelka

Raned

Pytanie

Napisano

Butelka prawdopodobnie od lemoniady z okr. I wojny, nazwa firmy L. Rose & Co, prawdopodobnie angielska, szkło koloru lekko zielonego z grubą dekoracją z róż. Szukam eksperta od butelek, który coś wie na ten temat i pomoże wycenić lub adresu dobrego forum kolekcjonerów butelek, chętnie brytyjskiego.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mój ostatni argument to pisownia słowa Rose, róża po niemiecku to Rosa, ale butelka rzeczywiście może być niemiecka.
Napisano

Butelka prawdopodobnie od lemoniady z okr. I wojny, nazwa firmy L. Rose & Co, prawdopodobnie angielska, szkło koloru lekko zielonego z grubą dekoracją z róż. Szukam eksperta od butelek, który coś wie na ten temat i pomoże wycenić lub adresu dobrego forum kolekcjonerów butelek, chętnie brytyjskiego.

Napisano
Ładna buteleczka ,sporo flaszek juz widziałem ,ale taka mi w łapki nie wpadła... :)
Sądzę ,że to lata 20-30-te ,ale mogę się mylić. gdzie jest ten napis Rose & Co.?

pzdr

bjar_1
Napisano
Butelka jest napewno z lat 1914 - 1917. Napis jest na pierwszym skanie, który nie jest najlepszej jakości.
Pozdrawiam.
Napisano
Raned - napisali by & Co.". Co więcej - kilka znam takich firm ,co tak pisały... Tak na szybko przychodzi mi do głowy na przykład Brauerei Berthold & Co. Glogau (czyli Głogów) zaraz wrzucę fotę...
Napisano
Raned
mylisz się Niemcy też pisali Co. Mam jak najbardziej niemiecką butelkę z Deutsch Eylau (Iława)
HUGO NIECKAU&Co
G.m.b.H
Dt. EYLAU
Unverkauflich
Hugo Nieckau miał w Iławie rozlewnię wody mineralnej i piwa. Tak więc Niemcy napewno też pisali Co
pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie