MałyStrzelec Napisano 15 Luty 2015 Autor Share Napisano 15 Luty 2015 Witam zakupiłem płyn i czyszczę nim monety niestety nie ładnie one wyglądają najbardziej szkoda mi miedzianej da rade coś jeszcze uratować nie umiem elektrolizy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 15 Luty 2015 Autor Share Napisano 15 Luty 2015 foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 15 Luty 2015 Share Napisano 15 Luty 2015 1. Co za płyn ?2. Cynkowe feningi możesz kwaskiem cytrynowym czyścić ale to wyżre do gołego i będą też paskudne, w sumie ja osobiście nie widzę sensu czyścić cynkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 15 Luty 2015 Share Napisano 15 Luty 2015 Zasadniczo gotowe płyny do czyszczenia monet nie nadają się do czyszczenia wykopków, można sobie nimi co najwyżej 2zł GN poczyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 15 Luty 2015 Share Napisano 15 Luty 2015 Teraz to już chyba niewiele poradzisz. Możesz spróbować z oliwką - po natłuszczeniu mogą lepiej wyglądać. Ona zdecydowanie lepiej się nadaje do wykopanych - jest bezpieczna - tylko bardzo długo trzeba w niej moczyć monety i co chwilę przecierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 17 Luty 2015 Share Napisano 17 Luty 2015 te fanisie to mozesz taka wlukninka oczyscic co do matowienia powloki lakierniczej w marketach najlepiej ta majdrobniejsza i na mokro przejechac to beda wygladaly lepiej i tak to szroty a przynaniej ladniejsze beda do innych tego nie stosuj tylko do tych fenisi z szajs metalu innr substancje wyzra monete tak ze masakra z nich zostanie pewnie czesc powie ze to zle ale to przetestowane i w ich przypadku skuteczne tylko z wyczuciem ;) kopiejke mozesz wlozyc do doniczki lub oliwki i zapomniec na rok to dostanie ladniejszego koloru mozesz tez do krowiego placka w sloiku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.