Jump to content
  • 0

Jakie to uzbrojenie i oznaczenie.

wnuk

Question

Witam,

bardzo proszę o pomoc w ustaleniu jak model karabinu posiada żołnierz leżący z lewej strony oraz jakie ma oznaczenia na kołnierzu swojego płaszcza (zdjęcia 61 pp w Bydgoszczy 1928 rok). Bardzo też proszę o pomoc w ustaleniu jaki to pistolet jest widoczny na zdjęciu w prawym górnym rogu (zdjęcie pochodzi z defilady 61 pp w Bydgoszczy 1937 rok).
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam

14 answers to this question

Recommended Posts

dziękuję, zdecydowanie chodziło mi o szóstkę". Co do kb wz 98 to nie jest jeszcze ze mną tak tragicznie i zrozumiałem. Ciekawi mnie natomiast czy po tych zdjęciach można stwierdzić czy jest to wersja polska czy też np. pochodząca z 1 wojny, a używana w WP. Dziękuję za każdą wypowiedź. Oczywiście z tą szóstką to chętnie się dowiem czegoś więcej.

Witam,

dziękuję za wszelkie podpowiedzi, które są mi bardzo pomocne. Nadal staram się ustalić jaki to pistolet osobisty może się znajdować w kaburze. Faktycznie widać kaliber mały ale opcji może być chyba klika. Proszę o pomoc w tej sprawie.
Mam też dodatkowe pytanie, otóż staram się ustalić jaką to szabelkę i jaki pistolet ma ten policjant ze Lwowa, z lat 20tych. Jak zawsze dziękuję za wsparcie.

Szabla i kabura - moim zdaniem austrowegry, kabura 100% Roth + szabla w odmianie kawaleryjskiej, choc jaka nie jestem w stanie stwierdzic. Mam caly zestaw fotek z muzeum w Wiedniu, ale teraz nie dam rady sprawdzic.

Kurtka mundurowa wygada na brytyjska (bylo ich troche w WP). Pas polski, lub austrowegierski. Ktory to rok dokladnie?
Co wiecej wiadomo o tym policjancie? Skad byl?
W czasie wojny 1920 policjanci weszli w sklad kawalerii.

Maly pistolet - te byly kupowane prywatnie, mozliwosci sa dziesiatki. Nie da sie stwierdzic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information