vojtaz2 Napisano 1 Luty 2015 Autor Napisano 1 Luty 2015 Leżały sobie na skraju lasu, co dziwne rozkręcone. skorupy. Co to za broń? Wygląda na lotnicze , brak pierścieni wiodących, czyli nie ma możliwości wystrzelenia przez lufę
vojtaz2 Napisano 1 Luty 2015 Autor Napisano 1 Luty 2015 że komuś życie nie miłe było i rozkręcał je :(
vojtaz2 Napisano 2 Luty 2015 Autor Napisano 2 Luty 2015 Kolego a ja chyba nie daleko tych korpusów znalazłem lotki, myślałem że to rozwalone pudełko metalowe.
vojtaz2 Napisano 1 Luty 2015 Autor Napisano 1 Luty 2015 O dzięki, lotki chyba znalazłem, coś podobne do rozwalonego pudełka metalowego.Co za samoloty ruskie latały z tymi bombkami?
DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2015 Napisano 1 Luty 2015 Też kiedyś trafiłem w lesie pusty korpus. Jak widać na fotce po wojnie czy saperzy czy odważni miejscowi po usunięciu zapału i redukcji mieli łatwy dostęp do zawartości, zapewne w postaci laski MW. Stąd puste korpusy.Swoją drogą dla zainteresowanego akurat tą dziedziną ciekawy fant. Lotki zapewne leżą sprasowane w okolicy.
Pytanie
vojtaz2
Leżały sobie na skraju lasu, co dziwne rozkręcone. skorupy. Co to za broń? Wygląda na lotnicze , brak pierścieni wiodących, czyli nie ma możliwości wystrzelenia przez lufę
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.