dr.faustus Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 Znalezisko spod buta", para nart, skrzyżowane kijki, całość wkomponowana w wieniec z liści. Na rewersie relikt zapięcia na agrafkę.Orientuje się ktoś z Was co to za odznaka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosforek Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Szwedzka odznakahttp://somewhereinswemilitaria.blogspot.com/2013/06/liberty-defence-and-other-skiing-badges.htmlPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 19:49 27-01-2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.faustus Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 Dziękuję bardzo za pomoc i identyfikację.Tak właśnie szukałem, szukałem i nic nie wyszukałem do tej pory, dlatego zwróciłem się o pomoc.Hmm... wiesz może coś więcej na jej temat niż na stronce? Szwedzi na Kujawach? Wg opisu odznaka przyznawana w czasie pokoju, tyle że ze zbiorów autora stronki, który ma je po dziadku. Czyli należy rozumieć, że sprzed wojny, czy już po...?Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.faustus Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 Gdyby ktoś był zainteresowany poszerzeniem wiedzy na jej temat, to na tą chwilę dowiedziałem się jeszcze, że to prawdopodobnie 1943 rok. W stanie idealnym jest warta ok.30zł.Występowała w trzech barwach (brąz, złoto, srebro). Producentem była firma Sporrong & Co.Pytanie zatem jakie się ciśnie - co robiła w ziemi na Kujawach...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
dr.faustus
Znalezisko spod buta", para nart, skrzyżowane kijki, całość wkomponowana w wieniec z liści. Na rewersie relikt zapięcia na agrafkę.
Orientuje się ktoś z Was co to za odznaka?
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.