warszawa224 Napisano 27 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2015 Witajcie. Czy ktoś z Was jest w stanie mi powiedzieć jaka jednostka wojskowa w czasie II Wojny Światowej używała takiego symbolu jak na zdjęciu? Czy ktoś ma jakieś oryginalne zdjęcia innych pojazdów z tym godłem? Może znacie panowie historię tej jednostki?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa224 Napisano 27 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2015 Dostałem informację, że jest to godło 2 Półku Artylerii. Niestety nic więcej nie wiem na ten temat. Może toś ma jakieś informacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 27 Styczeń 2015 Share Napisano 27 Styczeń 2015 To oznaczenie to kompilacja znaku pojazdu grenadierów pancernych i działa, czyli pojazd zmotoryzowanej artylerii grenadierów pancernych.Jaka to jednostka to chyba nikt nie zgadnie, bo po prostu jest to znak typu wojska a nie oznaczenie konkretnej dywizji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Styczeń 2015 Share Napisano 27 Styczeń 2015 http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Zusatz/Heer/Taktik/Gliederung.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 30 Styczeń 2015 Share Napisano 30 Styczeń 2015 znajdź sobie jakieś fajne zdjęcie oryginalne z malowaniem godła jednostki i znakami taktycznymi i takie namaluj. W przeciwnym razie wyjdą Ci takie potworki jak się nieraz daje zaobserwować że ludzie malują po dwa godła różnych jednostek na jednym pojeżdzie, albo znaki taktyczne które nie wytępowały w danej jednostce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 30 Styczeń 2015 Share Napisano 30 Styczeń 2015 potwierdzam to co napiał HD, zmotoryzowana artyleria przeciwpancerna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.