Odnalazłem łuskę w fatalnym stanie i jedyne co udało mi się do tej pory ustalić to to, że jest niemiecka z 1918 roku. Symbole, które są najlepiej widoczne to: S67 oraz 18 (rok produkcji). Pozostałych nie jestem pewien, ale u góry (według zdjęcia) symbol rozpoczyna się od cyfry 1, natomiast po lewej kończy się na dużej literze i" (w stylu jak pokazałem na zdjęciu) lub na cyfrze 1. Istnieje również szansa, że to co wydaje mi się symbolem w tym miejscu, jest zwykłym uszkodzeniem. Prosiłbym o podanie najbardziej prawdopodobnych modeli pasujących do mojego znaleziska i ewentualnie w jakiej fabryce zostały wyprodukowane.
Pytanie
ciekawy_20
Odnalazłem łuskę w fatalnym stanie i jedyne co udało mi się do tej pory ustalić to to, że jest niemiecka z 1918 roku.
Symbole, które są najlepiej widoczne to: S67 oraz 18 (rok produkcji). Pozostałych nie jestem pewien, ale u góry (według zdjęcia) symbol rozpoczyna się od cyfry 1, natomiast po lewej kończy się na dużej literze i" (w stylu jak pokazałem na zdjęciu) lub na cyfrze 1. Istnieje również szansa, że to co wydaje mi się symbolem w tym miejscu, jest zwykłym uszkodzeniem.
Prosiłbym o podanie najbardziej prawdopodobnych modeli pasujących do mojego znaleziska i ewentualnie w jakiej fabryce zostały wyprodukowane.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.