predi888 Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2015 Może ktoś napisać w jakich proporcjach rozrabia się ów cud antykorozyjny z pokostem ?Druga rzecz, czy fant przeznaczony do malowania musi być całkowicie wolny od korozji czy może być zgrubnie oczyszczony.No i najważniejsze- ile to schnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 15 Styczeń 2015 Share Napisano 15 Styczeń 2015 Coś mi się wydaje, że 1 do 1. A do czego ten specyfik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2015 A do czego ten specyfik?"Do malowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 15 Styczeń 2015 Share Napisano 15 Styczeń 2015 A już myślałem, że do makijażu :)Będzie pewnie długo schło - nawet tydzień do dwóch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 16 Styczeń 2015 Share Napisano 16 Styczeń 2015 Dlaczego ma schnąć tak długo? Będzie schło tyle, ile zwykły pokost (w/g producenta 24h), albo i ciut szybciej, gdyż związki ołowiu w postaci minii przyspieszają polimeryzację oleju. Sam pokost już zawiera w sobie związki przyspieszające polimeryzację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 16 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2015 A co z malowaniem niedoczyszczonych fantów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 16 Styczeń 2015 Share Napisano 16 Styczeń 2015 Ja tam napisałem ile mi to kiedyś zajmowało maksymalnie. Wszystko zależy od samego pokostu. Przyznaję, osttatni raz używałem takiego specyfiku wiele wiele lat temu i schło to czasami okroooopnie długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.