szymon87 Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2015 witamOstatnio spacerując po lesie napotkałem się na coś dziwnego.Na końcu okopu pod małą górką.CO to może być (schron itp?Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon87 Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2015 zdjecie wejscia http://zapodaj.net/fe3c4c91d9c2f.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CafeRacer Napisano 13 Styczeń 2015 Share Napisano 13 Styczeń 2015 Odkop inaczej sie nie dowiesz;) jakby co informuj na bierząco.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CafeRacer Napisano 13 Styczeń 2015 Share Napisano 13 Styczeń 2015 Być może jakiś zasypany Tobruk lub nie dokończony,( na wale pomorskim trafiały się same schody nie dokończonych Ringstandów)ewentualnie mały pojemnik amunicyjny rzadko spotykany lub po prostu coś związanego z telekomunikacją polową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon87 Napisano 16 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2015 szukałem trochę zdjęć o podobnych zarysach na internecie jak to mogło wyglądać, ale oczywiście bez sukcesu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagmin Napisano 17 Styczeń 2015 Share Napisano 17 Styczeń 2015 Ten kawałek betonu nie przypomina elementu schronu, w tym fundamentu typowego stanowiska Ringstand 58 (tzw. tobruki)Nie znaczy to jednak, że nie na pewno nim nie jest - widać zbyt mało aby określać ak" lub ie".Nie wiem czy warto to odkopać - chyba, że się komuś chce.Może wcześniej zastanowić się czy lokalizacja związana jest z jakąś pozycją fortyfikowaną?Na kawałku okopu zaimprowizowanego w wyniku sytuacji na froncie betonu raczej nie wylewano :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mhulka Napisano 17 Styczeń 2015 Share Napisano 17 Styczeń 2015 pytanie w jakim terenie znajdują się te okopy-w pobliżu lotniska ,miasta ,mostu ,ważnej drogi to może być faktycznie jakiś schron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon87 Napisano 17 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2015 powiem tak ,ze na tym terenie toczyły się walki I wojenne oraz II .Droga jest , most jest.... (koleżka mi mówił,że jak wsadził rekę to dalej poszedł betonowy strop).Powiem wam ,że na pewno ta górka wygląda nienaturalnie (ktoś to usypywał)Na wiosne pojade odkopać to wrzuce zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldierprzemo Napisano 10 Maj 2015 Share Napisano 10 Maj 2015 wiosna na całego a fotek jak niema tak niema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.