Catadero Napisano 11 Styczeń 2015 Autor Napisano 11 Styczeń 2015 Zdjęcie wykonano (najprawdopodobniej)w Weymouth w Wielkiej Brytanii w obozie przed desantem na kontynent. Proszę o identyfikację mundurów i co oznacza biały sznur na mundurze jednego z wojaków.C.
Catadero Napisano 12 Styczeń 2015 Autor Napisano 12 Styczeń 2015 Kolejne zdjęcia z albumu to miejscowość Weymouth (trochę czasu zajęło mi znalezienie jej bo zdjęcia nie są opisane)...
Catadero Napisano 12 Styczeń 2015 Autor Napisano 12 Styczeń 2015 ...tak dzisiaj wygląda budynek nad kanałem...
Catadero Napisano 12 Styczeń 2015 Autor Napisano 12 Styczeń 2015 ...Weymouth-miejsce koncentracji przed desantem.Dzięki-o Kanadyjczykach nie pomyślałem-będę drążył temat.C.
Catadero Napisano 11 Styczeń 2015 Autor Napisano 11 Styczeń 2015 Zdjęcie wykonano (najprawdopodobniej)w Weymouth w Wielkiej Brytanii w obozie przed desantem na kontynent. Proszę o identyfikację mundurów i co oznacza biały sznur na mundurze jednego z wojaków.C.
mietek Napisano 13 Styczeń 2015 Napisano 13 Styczeń 2015 Kanadyjskie bluzy BD nosili i Brytyjczycy.Masz gdzies lepsze fotki?Zblizenia na odznaki, buty, guziki BD?Moze cos na samochodach bedzie?Widac ich gdzies w helmach? Kanadyjczycy na D-Day mieli MKIII.
ylooC Napisano 12 Styczeń 2015 Napisano 12 Styczeń 2015 Przeglądając zdjęcia mundurów wydaje mi się, (zaznaczam) że wydaje mi się, iż to kanadyjskie mundury.Jasny sznur, na prawym ramieniu nosili żołnieże niektórych jednostek - (Brak wskazań których), dla odróżnienia się od innych.Wg. źródeł jakie znalazłem Artyleria Kanadyjska nosiła białe sznury na prawym ramieniu. Większość jednostek miała sznury na lewych ramionach.Niestety to tylko moje przypuszczenia i wnioski. Ale może pomoże.
mietek Napisano 12 Styczeń 2015 Napisano 12 Styczeń 2015 Bodajze od 1942 Kanadyjczycy wymienili furazerki GS na berety khaki.Przed desantem, czy to ma sugerowac rok 1944?
Pytanie
Catadero
Zdjęcie wykonano (najprawdopodobniej)w Weymouth w Wielkiej Brytanii w obozie przed desantem na kontynent. Proszę o identyfikację mundurów i co oznacza biały sznur na mundurze jednego z wojaków.
C.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.