albert091283 Napisano 27 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2014 Panie Panowie,Poszukuje wszelkich informacji na temat śmigła z wytwórni śmigieł szomański warszawa Typ BB-09. porzebowałbym w miarę dokładne wymiary, dokładny obrys, skok śmigła. Im wiecej i im dokładniejsze informacje tym lepiej... Z gory dziękuję wszystkim za pomocDodam ze W/W śmigło montowane było w RWD-8 Zbieram wszelkie informacje, przedmioty związane z tym samolotem w planie mam budowę statycznej repliki tegoż samolotu z zachowaniem wszelkich zasad rzemiosła z tamtego okresu być może maszynę zdolną do lotu. Śilnik już mam zostały tylko drobiazgi ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwd Napisano 28 Grudzień 2014 Share Napisano 28 Grudzień 2014 A która wersja samolotu - DWL czy PWS? RWD-8 czy RWD-8a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 28 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2014 Interesują mnie wszystkie ósemki ale plan jest na DWLowską wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 30 Grudzień 2014 Share Napisano 30 Grudzień 2014 1. Opis płatowca R.W.D. 8 - WARSZAWA 1935 wyd. Ministerstwo Spraw WojskowychDane z silnikiem PZInż. „Junior”(moc nominalna 110 KM, startowa 120 KM) – str. 9 i 10http://www.muzeumlotnictwa.pl/index.php/digitalizacja/katalog/615 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 30 Grudzień 2014 Share Napisano 30 Grudzień 2014 2. apiski Wspomnień" - Jerzy Bukowski – str. 299Dane z silnikiem PZInż. „Junior”(moc nominalna [wg Jerzy Bukowski 105 KM] startowa 120 KM) http://bcpw.bg.pw.edu.pl/Content/4142/Bukowski_zapiski.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_83 Napisano 30 Grudzień 2014 Share Napisano 30 Grudzień 2014 Mam takie śmigło w swoich zbiorach. Możesz przyjechać, pomierzyć odrysować. Odezwij się na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.