rdzanio Napisano 20 Grudzień 2014 Autor Napisano 20 Grudzień 2014 Witam, przedmiot wykonany prawdopodobnie z brązu, wyszedł na polu, północne Mazowsze. Z tyłu widać resztki mocowania. Prosiłbym o id oraz ewentualne datowanie.
rdzanio Napisano 20 Grudzień 2014 Autor Napisano 20 Grudzień 2014 Witam, przedmiot wykonany prawdopodobnie z brązu, wyszedł na polu, północne Mazowsze. Z tyłu widać resztki mocowania. Prosiłbym o id oraz ewentualne datowanie.
rdzanio Napisano 20 Grudzień 2014 Autor Napisano 20 Grudzień 2014 Przeglądałem juz okucia i nie znalazłem podobnych, zresztą, czy nie jest to za małe na okucie?
Raned Napisano 21 Grudzień 2014 Napisano 21 Grudzień 2014 Górna nakładka rękojeści nożyka lub widelca z mosiądzu.
rdzanio Napisano 21 Grudzień 2014 Autor Napisano 21 Grudzień 2014 Ciekawe, interesuje mnie ile w przybliżeniu może mieć lat. Wygląda na dość leciwy.
Pytanie
rdzanio
Witam, przedmiot wykonany prawdopodobnie z brązu, wyszedł na polu, północne Mazowsze. Z tyłu widać resztki mocowania.
Prosiłbym o id oraz ewentualne datowanie.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.