Skocz do zawartości
  • 0

Metalowe kółko

propranolol

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ten element na p-wszej fotce to najprawdopodobniej fragment nożyczek. Sam posiadam dwa podobne. Jak zrobię fotki w wolnej chwili to wrzucę. Pozdrawiam.
Napisano

Następne jakieś kółko wykopane na tym samym polu może ktoś się również orientuje co to może być.Wykopałem tam też 5 złotych z 1977 roku czyli same kółka

Napisano
Kółko z gwintem jest to przelotka do lejc od chomonta. Prosze zauwazyc, że z jednej strony jest cieńsze,ponieważ jest wytarte prze wodze(lejce).Gwint slużył do wkrecenia kólka w drewniany element chomonta.Prosze sobie wpisac w gogle słowa-chomonto krakowskie kolekcjonerstwo jezdzieckie.
Napisano
cześć Weles a gwint to może po to aby wkręcić w chomąto ? Przy puszorku pewnie była by jakaś podstawka do wszycia w uprząż pozd.marek
Napisano
honker masz rację,może być przelotka.Zmylił mnie 'gruby' gwint..zawsze trafiałem drobnozwojne z małym kołnierzykiem przy kółku ;) np. takie-> http://odkrywca.pl/klucz-i-przelotka,690402.html pozdr.
Napisano
cześć spierać się nie ma o co ale sprawdź czy u Ciebie jest gwint czy ozdobne karby. Poza tym zobacz jak to kółko jest powycierane,że by tak zużyć nożyczki to trzeba lat i to nie -nastu ale -dziesięciu pozd. marek
Napisano
Witam Moje kółko ma gwint, z jednej strony kółka powierzchnia jest zaokrąglona a z drugiej cienka i od środka wytarta w taki sposób że ten rant kółka jest wyrażniej ostry Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie