Szanowni Koledzy. W niedzielny mroźny poranek wiedziony namiarami z ISOKu wyruszyłem w teren. Faktycznie na miejscu natrafiłem na dość głębokie i dobrze zachowane jamy. Moje pytanie brzmi czy to stanowiska FLAK czy coś innego. Na miejscu wykrywacz szalał. W ziemi zalegaja setki łusek po niemieckich białych racach (co ciekawe 90% termin ważności ma na 1943 rok. Pomyślałem ze ruscy atakowali w nocy ale na miejscu nawet jeden mauserek nie wyskoczył więc teoria padła.
Pytanie
jan27
W niedzielny mroźny poranek wiedziony namiarami z ISOKu wyruszyłem w teren. Faktycznie na miejscu natrafiłem na dość głębokie i dobrze zachowane jamy. Moje pytanie brzmi czy to stanowiska FLAK czy coś innego. Na miejscu wykrywacz szalał. W ziemi zalegaja setki łusek po niemieckich białych racach (co ciekawe 90% termin ważności ma na 1943 rok. Pomyślałem ze ruscy atakowali w nocy ale na miejscu nawet jeden mauserek nie wyskoczył więc teoria padła.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.