Skocz do zawartości
  • 0

Dziwne okopy - FLAK?

jan27

Pytanie

Napisano
Szanowni Koledzy.
W niedzielny mroźny poranek wiedziony namiarami z ISOKu wyruszyłem w teren. Faktycznie na miejscu natrafiłem na dość głębokie i dobrze zachowane jamy. Moje pytanie brzmi czy to stanowiska FLAK czy coś innego. Na miejscu wykrywacz szalał. W ziemi zalegaja setki łusek po niemieckich białych racach (co ciekawe 90% termin ważności ma na 1943 rok. Pomyślałem ze ruscy atakowali w nocy ale na miejscu nawet jeden mauserek nie wyskoczył więc teoria padła.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Spotkałem coś podobnego...setki białych rac...na długości ok.300m w sześciu grupach,dwóch szeregach, odstęp ok. 30m .A na końcu pas lotniska zapasowego.Naprowadzanie nocne w warunkach bojowych.
Napisano
Szanowni Koledzy.
W niedzielny mroźny poranek wiedziony namiarami z ISOKu wyruszyłem w teren. Faktycznie na miejscu natrafiłem na dość głębokie i dobrze zachowane jamy. Moje pytanie brzmi czy to stanowiska FLAK czy coś innego. Na miejscu wykrywacz szalał. W ziemi zalegaja setki łusek po niemieckich białych racach (co ciekawe 90% termin ważności ma na 1943 rok. Pomyślałem ze ruscy atakowali w nocy ale na miejscu nawet jeden mauserek nie wyskoczył więc teoria padła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie