Bajtekt Napisano 16 Listopad 2014 Autor Napisano 16 Listopad 2014 WitamZnalazłem taką łuskę. Moje okolice 2 wojny światowe praktycznie ominęły. Zastanawiam się czy to łuska myśliwego czy może wojenna?Na niej widnieje napis 1900 WPozdrawiam
Bajtekt Napisano 16 Listopad 2014 Autor Napisano 16 Listopad 2014 Niestety nie posiadam takiej szczotki kuchennej. Zakupię :) Chociaż ta łuska nie jest mi już potrzebna, co mogłem - dowiedziałem się o niej :)Ciekawe jest to, że w moich okolicach znajduje jakieś ślady najprawdopodobniej potyczek 1 wojennych a brak wzmianek o nich w źródłach historycznych. Szkoda ze są to tylko łuski i szrapnele, ale teren ten przez 100 lat był intensywnie użytkowany rolniczo. Tak więc chłopi pewnie pozbierali co ciekawsze artefakty. Niestety większość pól jest używana w celach rolniczych i nie będę rozkopywał komuś pola ze zbożem. P.S jest też problem w tym, że pomimo tego ze wychowałem się na wsi nie potrafię rozpoznać zboża od świeżo posianej trawy :)
viator01 Napisano 17 Listopad 2014 Napisano 17 Listopad 2014 To nie szczotka, tylko coś co masz na zdjęciu :)http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum24/p3220921.jpg
snajper-s1 Napisano 17 Listopad 2014 Napisano 17 Listopad 2014 tak BTWn na wsi trawy w polu raczej nikt nie sieje :)teraz to zboże ozime.
Bajtekt Napisano 16 Listopad 2014 Autor Napisano 16 Listopad 2014 WitamZnalazłem taką łuskę. Moje okolice 2 wojny światowe praktycznie ominęły. Zastanawiam się czy to łuska myśliwego czy może wojenna?Na niej widnieje napis 1900 WPozdrawiam
viator01 Napisano 16 Listopad 2014 Napisano 16 Listopad 2014 Pewnie tutaj znajdziesz http://www.municion.org/8mann/8mann.htm
Bajtekt Napisano 16 Listopad 2014 Autor Napisano 16 Listopad 2014 WowWęgierska.Przeleżała w ziemi ponad 100 lat! Niedaleko znalazłem 2 feningi z 1890 r.
Pytanie
Bajtekt
Witam
Znalazłem taką łuskę. Moje okolice 2 wojny światowe praktycznie ominęły. Zastanawiam się czy to łuska myśliwego czy może wojenna?
Na niej widnieje napis 1900 W
Pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.