jamajka Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Niezbyt czytelne. Wymiary ok. 2x3 cm.Proszę o identyfikację.Co to za wykopek?
jamajka Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Niezbyt czytelne. Wymiary ok. 2x3 cm.Proszę o identyfikację.Co to za wykopek?
jamajka Posted December 2, 2014 Author Posted December 2, 2014 Po ilości odpowiedzi, wnioskuję, że nikt z forumowiczów, nie spotkał się w swojej karierze z podobnym przedmiotem.Zakwalifikuję go więc jako:Wykonana w jednym egzemplarzu, przez nieznaną osobę, nie inspirowana niczym ozdoba np. paska od spodni, buta, siodła itp.Czy ktoś potwierdzi moją teorię?
kopijnik2 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Ja założę taką tezę: Identyfikacja jest pochodną materiałów źródłowych.Jak widać - na razie się sprawdza.
jamajka Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Na lewym ramienu F na prawym P ale ( w poziomie)Srodek to na pierwsze wrażenie jakiś orzeł i skrzyżowane miecze/buławy/ect.Jednak stan kiepski więc to tylko moje interpretacje :)Trzy mocowania, wyglądają jak nity, do paska/kabury.
jamajka Posted December 2, 2014 Author Posted December 2, 2014 Jedynym wiarygodnym materiałem źródłowym w tym przypadku, jest dla mnie przedmiotowe forum.Czy to na 100% jakiś odlew chałupniczy?Będe wdzięczny za jakiekolwiek sugestie dotyczące innych dróg, które mogą doprowadzić do (nie tylko domniemanej przeze mnie)identyfikacji.
Question
jamajka
Niezbyt czytelne. Wymiary ok. 2x3 cm.
Proszę o identyfikację.
Co to za wykopek?
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.