jamajka Napisano 1 Listopad 2014 Autor Napisano 1 Listopad 2014 Niezbyt czytelne. Wymiary ok. 2x3 cm.Proszę o identyfikację.Co to za wykopek?
jamajka Napisano 1 Listopad 2014 Autor Napisano 1 Listopad 2014 Niezbyt czytelne. Wymiary ok. 2x3 cm.Proszę o identyfikację.Co to za wykopek?
jamajka Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Napisano 2 Grudzień 2014 Po ilości odpowiedzi, wnioskuję, że nikt z forumowiczów, nie spotkał się w swojej karierze z podobnym przedmiotem.Zakwalifikuję go więc jako:Wykonana w jednym egzemplarzu, przez nieznaną osobę, nie inspirowana niczym ozdoba np. paska od spodni, buta, siodła itp.Czy ktoś potwierdzi moją teorię?
kopijnik2 Napisano 2 Grudzień 2014 Napisano 2 Grudzień 2014 Ja założę taką tezę: Identyfikacja jest pochodną materiałów źródłowych.Jak widać - na razie się sprawdza.
jamajka Napisano 1 Listopad 2014 Autor Napisano 1 Listopad 2014 Na lewym ramienu F na prawym P ale ( w poziomie)Srodek to na pierwsze wrażenie jakiś orzeł i skrzyżowane miecze/buławy/ect.Jednak stan kiepski więc to tylko moje interpretacje :)Trzy mocowania, wyglądają jak nity, do paska/kabury.
jamajka Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Napisano 2 Grudzień 2014 Jedynym wiarygodnym materiałem źródłowym w tym przypadku, jest dla mnie przedmiotowe forum.Czy to na 100% jakiś odlew chałupniczy?Będe wdzięczny za jakiekolwiek sugestie dotyczące innych dróg, które mogą doprowadzić do (nie tylko domniemanej przeze mnie)identyfikacji.
Pytanie
jamajka
Niezbyt czytelne. Wymiary ok. 2x3 cm.
Proszę o identyfikację.
Co to za wykopek?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.