pablo1152 Posted October 28, 2014 Author Share Posted October 28, 2014 Dzień dobryCzy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat oryginalności tej rzeczy? Przedmiot jest w posiadaniu mojego znajomego. Na obecna chwilę nie posiadam lepszego zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XII Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Witaj,Według mnie cienka kopia (odlew) w dodatku świeżo malowany krzyż wewnątrz. Możesz sprawdzić magnesem środek, krzyż powinien być żelazny więc magnes powinien go przyciągać. Zdrów! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zozu Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Ciężko powiedzieć czy to oryginał. Jest mnóstwo podróbek tego krzyża. Oprócz magnetyczności sprawdź jeszcze czy na boku widoczne jest łączenie obu ramek krzyża. Brak sygnatury nie dyskwalifikuje oryginalności EK.http://forum.ioh.pl/viewtopic.php?t=19818Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 12:58 02-11-2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darco.petrov Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Witam.Krzyż wygląda na kopie, i to nie pierwszych lotów. Zobacz, czy ramka krzyża jest 2- częściowa ( taka powinna być w oryginale), uszko także mi nie pasuje- za grube. Jeśli chodzi o megnetyczność krzyża, chcę dodać, iż były wersje niemagnetyczne.Pozdrawiamdarco Link to comment Share on other sites More sharing options...
czerwonybaron3 Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Ładny oryginałny krzyż.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo1152 Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 Dziękuje wszystkim za wypowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecenas12 Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Zrób zdjęcie lepszej jakości awers i rewers- bo może tak być że ktoś go pomalował . Link to comment Share on other sites More sharing options...
HASAG40 Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 witaj zrób fotki jak prosił kolega wyżej oraz daj fotkę z boku zeby stwierdzić czy jest 3częściowy to podstawa kolejna sprawa faktycznie są zacieki jakby malowany powtórnie no chyba że ktoś kto malował był juz zmęczony:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.