raptor48 Napisano 6 Październik 2014 Autor Share Napisano 6 Październik 2014 Witam Dzisiaj wykopałem takie odznaczenie za rany, sygnatura 107. Chciałbym dowiedzieć się coś więcej na temat tego odznaczenia. Odznaczenie ma z tyłu widoczne bąble z powietrzem, po naciśnięciu palcem ugina się. Nie wiem co mam zrobić żeby to dobrze zakonserwować. Pomóżcie proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 6 Październik 2014 Autor Share Napisano 6 Październik 2014 ss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 6 Październik 2014 Autor Share Napisano 6 Październik 2014 d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 6 Październik 2014 Autor Share Napisano 6 Październik 2014 f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 6 Październik 2014 Autor Share Napisano 6 Październik 2014 e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 7 Październik 2014 Share Napisano 7 Październik 2014 Ciężki przypadek, odlew cynkowy srebrzony galwanicznie. Miałem identyczną w podobnym stanie, poradziłem sobie następująco:Kilka razy odznakę wygotowałem w zmienianej wodzie demineralizowanej, potem dobrze wysuszyłem za pomocą elektrycznej nagrzewnicy, następnie włożyłem do roztopionej parafiny i grzałem to z 20min. Zakładam że parafina wniknęła w korozję i ją ustabilizowała. Efekt był zadowalający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.