maciu4 Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Napisano 29 Wrzesień 2014 Witam prosze o ID może ktoś sie orientuje jaki to pas, niestety mam tylko takie zdjecie.
maciu4 Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Napisano 29 Wrzesień 2014 Witam prosze o ID może ktoś sie orientuje jaki to pas, niestety mam tylko takie zdjecie.
Tomasz70 Napisano 29 Wrzesień 2014 Napisano 29 Wrzesień 2014 Jedyne co można powiedzieć, to że pas nawiązuje swoją konstrukcją do rozwiązań niemieckich.Więcej szczegółów umożliwi bliższą identyfikację (sygnatury, inne zdjęcia, zbliżenie na detale - hak, kolor pasa, czy zewnątrz jest gładkie lico czy szorstka mizdra etc.)
Tomasz70 Napisano 1 Październik 2014 Napisano 1 Październik 2014 Niemiecki pas bez klamry, okres druga połowa lat 30-tych do 1945 r. Możliwe, że Wehrmachtu (bez oryginalnej klamry nie da się tego jednoznacznie stwierdzić. Na końcówce przystuły (czyli tam gdzie jest część dziurkowana), na tej grubej skórze powinna być jeszcze wybita rozmiarówka (np. liczba 100). Producent klamry - Overhoff & Cie z Lüdenscheid.
maciu4 Napisano 1 Październik 2014 Autor Napisano 1 Październik 2014 Ok, dzieki za odpowiedz. A do czego jest ta rynka(oczko) przy zapieciu klamerki?
maciu4 Napisano 1 Październik 2014 Autor Napisano 1 Październik 2014 Jeszcze jedno pytanie ile taki pas jest warty? Mam okazję go kupić.
Tomasz70 Napisano 1 Październik 2014 Napisano 1 Październik 2014 Pętla, bojówka, zawiesie, w nomenklaturze anglosaskiej D-ring - służyło do podwieszania / zaczepiania na pasie ekwipunku - np. manierki, szelek szturmowych gdy nie było ładownic etc.
maciu4 Napisano 1 Październik 2014 Autor Napisano 1 Październik 2014 Dzięki Tomasz za odpowiedź,a orientujesz sie ile może kosztować taki pas?
Pytanie
maciu4
Witam prosze o ID może ktoś sie orientuje jaki to pas, niestety mam tylko takie zdjecie.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.