patton12 Napisano 11 Wrzesień 2014 Autor Napisano 11 Wrzesień 2014 Ostatnio znalazłem coś takiego i chyba są to widełki z motoru, ale nie jestem pewien. Wysokość 38cm, szerokość 14cm.
patton12 Napisano 11 Wrzesień 2014 Autor Napisano 11 Wrzesień 2014 Ostatnio znalazłem coś takiego i chyba są to widełki z motoru, ale nie jestem pewien. Wysokość 38cm, szerokość 14cm.
derkb Napisano 11 Wrzesień 2014 Napisano 11 Wrzesień 2014 Jest to wahacz pchany typu Earls przedniego kołapodobny występuje np w NSU FOX
patton12 Napisano 11 Wrzesień 2014 Autor Napisano 11 Wrzesień 2014 Dzięki wielkie. Zundapp 750 chyba nie pasuje do tego? Pytam, bo ludzie mówili o 4 sztukach zostawionych przez Niemiaszków w pobliżu tego wahacza.
derkb Napisano 12 Wrzesień 2014 Napisano 12 Wrzesień 2014 zundapp ks750 odpada miał trapez, podobnie odpada bmw r75 miał zwykłe teleskopy, tego typu rozwiazanie z pchanym wahaczem najpopularniejsze było w latach 50-60, w polsce np shl m11 czy osa, tyle ze w osie nie pchany a wleczony wahacz. Nawet komarki posiadały z przodu wahaczyki. Tak wiec motorowery, skutery i motocykle mogły miec takie zawieszenie. Twój wahacz wyglada dośc staro tzn przednie cześći to odkówki lub odlewy staliwne, moze koniec lat 40, lub początek 50? warto zmierzyc jakie koło sie tam zmiesci śred (jak małe to skuter), mocowanie koła na nie przetykowa oś sugeruje że albo lekki pojazd (komar miał prawie identyczne), albo starszy pojazd jakis moze tuz powojenny.
Pytanie
patton12
Ostatnio znalazłem coś takiego i chyba są to widełki z motoru, ale nie jestem pewien. Wysokość 38cm, szerokość 14cm.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.